Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков без охрана от НСО, има само кола с шофьор

Политика

Кирил Петков без охрана от НСО, има само кола с шофьор

Кирил Петков без охрана от НСО, има само кола с шофьор - Tribune.bg
Снимка:

Охраната на бившия премиер Кирил Петков, осъществявана от НСО, е намалена, пише „24 часа”. Лидерът на „Продължаваме промяната” вече не се ползва от охранител, който да го следва навсякъде. Оставен му е обаче транспортът от НСО с шофьор, което означава, че за службата бившият министър-председател все още е охранявано лице. Информация бе потвърдена от ПП, но от НСО отказаха коментар.

Промяната в охраната на Кирил Петков се е случила тази седмица като лидерът на ПП е бил уведомен за нея лично от шефа на службата ген. Емил Тонев. Не са ясни причините, поради които охраната му е намалена.

Бившите премиери и шефове на НС имат право на охрана от НСО 4 години след като е приключил мандатът им. До момента от министър-председателите с такава се ползваха Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. От шефовете на НС охрана има пък за Цвета Караянчева, Ива Митева, Никола Минчев.

По закона на всеки от шестимата му се полага автомобил на НСО с един шофьор и още един охранител.

Цвета Караянчева не ползва вече охрана и автомобил на НСО. Ива Митева също обяви, че се е отказала от привилегията и дори питаше защо Петков продължава да бъде охраняван и какво го заплашва.

През ноември по предложение на служебния премиер Гълъб Донев бе променен правилникът на НСО и службата получи позволение да снема охраната на бивши премиери и шефове на НС и по-рано, ако прецени, че е отпаднала заплахата за тях. Мотив за промяната бе честата смяна на министър-председатели и шефове на парламента в последните години, което много завишило разходите на охранителната служба.

Преди седмица сайтът „Епицентър” обяви, че Петков и съпредседателят на ПП Асен Василев са си наели частни охранители.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати