Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Безпрецедентната криза е направена по дизайн, но е възможност за България

Политика

Кирил Петков: Безпрецедентната криза е направена по дизайн, но е възможност за България

Кирил Петков: Безпрецедентната криза е направена по дизайн, но е възможност за България - Tribune.bg
Снимка:

„В момента сме в безпрецедентна криза, тя бе направена по дизайн още от миналото лято с енергийна криза, дойде войната, минахме през пандемията и имаме много възможни оправдания защо да не се развиваме и да няма растеж.“ Това заяви премиерът Кирил Петков на бизнес форум.

„Днес най-вероятно ще имаме добра новина за азерския газ, също е безпрецедентно. Трябва да си подадем ръка в региона“, добави още Петков.

„Като бях в Киев на тръгване от там прелетяха две ракети над главата на нашето правителство и се забиха в един блок на 200 от нас. НСО ни казаха, че трябва да се скрием в скривалищата, но те бяха се ударили вече и ние се качихме на влака и преди това разговарях с различни хора, те вместо да се оплакват, казаха тази война ще ни обедини и ще ни даде нови възможности. Казах си тези хора не се оплакват“, разказа Петков.

„Всяка криза е възможност и тези възможности се отварят сега и за България, и тези възможности трябва да се използват по най-умния начин. Картата на Европа се преначертава в момента“, коментира Петков.

„Част от инвестициите, които сме планували е да отпушим строителството на част от нашите магистрали. Там има едни платени аванси, няма я магистралата. Имаме реални стъпки и искаме да направим, особено Северна България, която в момента реално е в изолация само с два моста на Дунав, нямайки магистрала.

Освен газовите връзки, ще имаме безпрецедентна инсталация на батерии на системно ниво. Никой не е правил това до момента. Реално правим нов модерен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, които енергийната ни сигурност дава възможност да сме първенци“, заяви Петков.

Според него кризата реално да обедини регионалния подход и всички да се обединят. „Въпреки че инфлацията е голяма и чувството за несигурност, ние ще успеем“, обеща още Петков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети