Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Борисов не иска реформа в службите, защото се страхува

Политика

Кирил Петков: Борисов не иска реформа в службите, защото се страхува

Кирил Петков: Борисов не иска реформа в службите, защото се страхува - Tribune.bg
Снимка:

"Г-н Борисов го беше страх да види една правосъдна реформа да се случи по начина, по който ние си я представяхме".

Това каза в студиото на БТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков. В интервюто обаче той не разясни какво точно са си представяли, което не е харесало ва лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. При напомняне от страна на воещата Мария Цънцарова, че именно при утравлението на ПП-ДБ Борисов беше задържан незаконно, Петков отговори така:

"Защо в папката на Габриел нямаше дати за службите? (за старт на реформа в службите за сигурност - бел.авт.). Той не го е страх от нас. Страх го е, че смяна в службите ще направи едни хора вътре много недоволни. Според мен неговия страх е от хората в службите, които може би знаят някакви неща за него, а не от нас", изрази своята гледна точка за конфликта около МВР и реформите в системата, Петков.

Припомняме, че наред с другите спорове около външно министерство и смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев, ябълката на раздора се оказа именно МВР и личността на министър Калин Стоянов.

В интервюто Кирил Петков извади пикантерии от преговорния в процес, от които става ясно, че е било въпрос на пазарлък да има кабинет с първия мандат. А по отношение на телефонните разговори с министри от чужди държави, които са се опитвали да окажат натиск на Борисов да направи кабинет с ПП-ДБ, Петков даде доста неясен и объркан отговор кои са те и защо и под чий натиск са направили опит за намеса в българската политика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети