Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Интерконекторът Гърция-България е завършен на 99%

Политика

Кирил Петков: Интерконекторът Гърция-България е завършен на 99%

Кирил Петков: Интерконекторът Гърция-България е завършен на 99% - Tribune.bg
Снимка:

Интерконекторът Гърция-България (IGB), който е предназначен да транспортира азербайджански газ до България, е завършен на 99%, призна днес пред азербайджанската медия "Тренд" премиерът Кирил Петков.

В края на март Петков заяви, че интерконекторът с Гърция край Комотини се очаква да бъде завършен до края на юни, а през септември по него може да потече азерски газ. В средата на юни министър-председателят смени позицията си.

"Всички прогнозираха септември, октомври, ноември – не, ще бъде отворена през юли месец", опонира Петков на експертите, оглавявали БЕХ преди неговото управление.

Днес премиерът настоява изпълнителят на проекта EPC, AVAX бързо да завърши оставащата работа по интегрирането и тестването на SCADA системата, което за пореден път доказва, че Петков бърка желаното с реалността. Той повтаря опорката, че за 12 години при предишното правителство проектът IGB не е бил завършен.

"Имаше забавяне в изпълнението му. Много съм горд да ръководя правителство, което успя да завърши този проект за шест месеца", хвали се Петков. Въпреки признанието си, че тръбата не е на 100% готова, премиерът обещава още през следващите седмици IGB ще работи на пълен капацитет, което очевидно няма как да се случи. 

"Има редица действия, които трябва да бъдат изпълнени преди да бъде въведен на 100% в експлоатация, за да сме сигурни, че всичко работи безопасно и правилно, както и че отговаряме на най-високите индустриални стандарти“, обясни разминаването в сроковете Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети