Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков иска по-малко ротация, а Габриел и Денков да си сменят позициите

Политика

Кирил Петков иска по-малко ротация, а Габриел и Денков да си сменят позициите

Кирил Петков иска по-малко ротация, а Габриел и Денков да си сменят позициите - Tribune.bg
Снимка:

„Категорично Мария Габриел трябва да е премиер, но не и външен министър. Специалният статут на Денков и Габриел може да бъде запазен, ако те си сменят изцяло позициите.“ Това каза в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Според него Мария Габриел и акад. Николай Денков трябва в екип да вървят заедно - както навън, така и вътре и уточни, че с ГЕРБ се водят преговори. Пред медиите в парламента, Петков се застъпи за мнението, че ротациите трябва да са по-малко, за да се спазва максимално управленската програма. Според него и ГЕРБ са на това мнение.

„Не мисля, че сглобката ще се счупи заради претенциите към премиерски и министрски пост. Смятам, че сме разумни“, каза още Кирил Петков.

„На председателски съвет днес решихме да обедним двата проекта – този на ПП-ДБ и на ГЕРБ и ДПС, за създаване на временна комисия по казуса с Мартин Божанов – Нотариуса“, каза още Петков.

Той допълни, че днес има комисия, която ще влезе в детайл не само за Нотариуса, но за цялата съдебна система и какво се случва и отбеляза, че с ГЕРБ-СДС и ДПС са направили същото и с конституционните промени.

„България се движи напред“, заключи Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети