Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков изхвърли Настимир Ананиев от коалицията, за да запази ДБ

Политика

Кирил Петков изхвърли Настимир Ананиев от коалицията, за да запази ДБ

Кирил Петков изхвърли Настимир Ананиев от коалицията, за да запази ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков са изхвърлили своя доскорошен коалиционен партньор в лицето на ПП „Волт“, за да запазят сделката си с ДБ.

В свое писмо до медиите от ПП „Волт“, от която част е и Настимир Ананиев, един от най-ревностните защитници на Кирил Петков и компания се казва, че вече не са част от голямата коалиция.

Ето и какво казват от „Волт“:

 Явно цената „Да,България“ да каже ДА на ПП е била отстраняването на Волт от коалицията.

Вчера късно вечерта беше проведен спешен политически борд на ПП Волт, на който стана ясно, че след поредна проведена среща относно участието в коалиция ПП-ДБ, това няма да се случи.

ПП Волт е част от коалиция ПП-ДБ от самото ѝ създаване за изборите за 49-то Народно събрание през април 2023. Волт също така беше и мандатоносител на Продължаваме Промяната  преди 3 години за изборите за 47-то Народно събрание, когато беше гласуван и кабинета Петков.

Последните два дни разбрахме и за преговори, които са се водили без ПП Волт. При съставянето на коалицията за 50-то Народно събрание, ДБ са настоявали Волт да се премахне от коалицията, но тогава ПП са отказали.

Очевидно сега ДБ са успели да се наложат след заплахите си за напускане на коалицията. Основните три проблема са били избираемите места, участието на Волт в коалиционния съвет на ПП-ДБ и включване в коалиционното споразумение нa регламент, уточняващ с кои партии и коалиции не бихме работили в предстоящото 51-Народно събрание.

Превръщането на ПП-ДБ в елитарна жълтопаветна коалиция няма да доведе до желаната промяна, а по-скоро се влиза в „релсите“ на Реформаторския блок, чийто край знаем какъв беше.

ПП Волт никога не е имал претенции към коалицията за избираеми места или получаването на субсидия, например. За нас са важни политиките и принципите, за които се борим, както и да има истинска промяна. Затова и на 30 септември поискахме среща с другите три партии от коалицията като беше изпратено писмо до Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Божидар Божанов.

В писмото акцентираме върху три неща, които предложихме да се включат в коалиционното споразумение. Отговор получихме единствено от ПП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети