Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков към Митко Николов: Добра работа сте свършили

Политика

Кирил Петков към Митко Николов: Добра работа сте свършили

Кирил Петков към Митко Николов: Добра работа сте свършили - Tribune.bg
Снимка:

Пари за бъдещата индустриална зона в Равнец може да се търсят от Плана за възстановяване и Европейската инвестиционна банка

„Добра работа сте свършили“- с тези думи министърът на икономиката Кирил Петков се обърна към кметa на Бургас Димитър Николов по време на посещението си в Индустриален парк Равнец и Индустриален и логистичен парк – Бургас.

Димитър Николов заяви, че има идеи за бъдещата индустриална зона „Равнец“. Първата е тя да се менажира от Индустриален логистичен парк под шапката на Индустриални зони-България, чийто принципал е Министерство на икономиката. А втората- терените на бившето летище да се развият от Икономическа зона „Тракия“-Пловдив.

Министър Петков заяви, че бъдещата зона може да кандидатства и да се търсят пари от Плана за възстановяване и развитие.

Средствата за инфраструктура на такива проекти пък могат да дойдат от Европейската инвестиционна банка.

„Бъдещата зона ще се захранва и с фотоволтаици“, стана ясно от думите на кмета, така че това е още един плюс за печелене на средства по линия на „Зелената енергия“.

Предстои екипи от МИ и общината да е изготвят съвместен план за работа.

Служебният министър отбеляза, че е провел редица разговори с общественика Константин Бачийски, по чиято идея една част от зоната ще бъде предвидена за карго летище.

Нужно още и да се реши, че е най целесъобразно стоката да минава през такава зона, каза Петков. 

По време на посещението министърът отново коментира темата с гражданството си като заяви, че няма съмнение, дата на отказа му от канадско гражданство е 21 април тази година.

Икономическият министър не коментира дали вече има покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

„Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам за директните назначения са си негов избор”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети