Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, не е казано да се видим

Политика

Кирил Петков: Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, не е казано да се видим

Кирил Петков: Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, не е казано да се видим - Tribune.bg
Снимка:

„Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона не е казано, че трябва да се видим веднага. Ние сложихме утрешния срок с идеята, че няма дни за губене“.

Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след отказа на ГЕРБ за среща в събота поради предварително планирано събитие.

ГЕРБ/СДС отказаха на ПП/ДБ да се срещат с тях в събота

„Разбира се тук най-важното нещо е, че тези ясни линии, които бяха начертани с тези гаранции, че декларацията на Денков и Габриел ще бъде спазена, тук важното е никой не трябва да се опитва да тества дали тези гаранции ще издържат, защото ние сме готови да подадем оставка. България няма нужда от поредната политическа криза, но няма нужда и от подмяна на реформите, които ние сме заложили“, добави Петков, който се включи в протест срещу избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор до избора на нов титуляр.

„До този момент ГЕРБ не са ни потърсили“, уточни той.

Протестиращите настояваха за съдебна реформа с конституционни промени, „а не поредната имитация“ и разпънаха транспарант с надпис „Съдебна реформа сега”.

Според Ивайло Мирчев от ПП-ДБ новият ВСС трябва да избере следващия главен прокурор.

 „Изборът на Сарафов по никакъв начин не е някаква промяна, а потвърждава политиката, която се случва в последните години ВСС инсталиран от определени политически олигархични кръгове да си избира следващия главен прокурор. Ние се противопоставяме на това и искаме да направим такива промени в Конституцията, които да не позволяват политически олигархични кръгове да си избират главен прокурор”, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети