Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков май излъга за партийната структура, отива да се извинява на Фон дер Лайен

Политика

Кирил Петков май излъга за партийната структура, отива да се извинява на Фон дер Лайен

Кирил Петков май излъга за партийната структура, отива да се извинява на Фон дер Лайен - Tribune.bg
Снимка:

Хванат в лъжа: Петков отива на форум в Братислава, участието му е чак след три дни. Нито е спешно, нито е важно

Кирил Петков май излъга за истинската причина да отиде в Братислава. Никаква партийна структура няма да бъде откривана в Словакия, а причината за „непланираното пътуване“ е много проста – ще търси извинение от председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Тя ще участва във форума на GLOBSEC, който ще има своето 18 издание в Братислава от 29 до 31 май 2023 г.

Името на фон дер Лайен бе споменато в записите от Националния съвет на ПП, като в тях се чува как Петков споделя за негов таен разговор с Урсула фон дер Лайен, в който тя му била обещала да се помисли за промяна в условията за приемане на България в еврозоната - „за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната - трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките“. 

Според информация на Tribune скритата цел на Петков е да убеди Урсула Фон дер Лайен, че в записа не се чува това, което се чува. Тя лично го е уведомила, че е силно разочарована от използването на името ѝ за лични цели.

Друг интересен детайл е защо съпредседателят на ПП заминава за форума сутринта на 28-и май - неделя - по спешност, след като името му се появава в програмата с говорители чак на 30-ти май – вторник и то в сегмента 17:00 -17:30 часа. Според програмата пък Урсула Фон дер Лайен ще говори на 31 май - сряда.

Нито е толкова спешно, нито е важно…

След скандала със записите: Кирил Петков заминал на непланирано пътуване в чужбина

Кирил Петков от чужбина: Няма да успеят опитите за ползване на неразрешени записи за институционален хаос


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети