Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Министрите в кабинета няма да се сменят, всеки сам ще си избира заместници

Политика

Кирил Петков: Министрите в кабинета няма да се сменят, всеки сам ще си избира заместници

Кирил Петков: Министрите в кабинета няма да се сменят, всеки сам ще си избира заместници - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков открехна леко завесата за проектокабинета Денков-Габриел, който в основата си ще бъде предложения в първоначалния вариант. Той потвърди пред бТВ, че няма да е министър, а ще остане депутат. Заяви, че доколкото знае в кабинета ще има само един вицепремиер и това ще бъде постът, който ще си ротират акад. Денков и Мария Габриел.  Асен Василев ще бъде министър, потвърди той.

Кирил Петков обясни още, че Габриел няма да сменя министри, когато поеме ротацията, ако има желание да се смени и двете партии трябва да са съгласни.

Съпредседателят на ПП разкри и как ще се формират екипите на министрите в кабинета „Денков-Габриел“: „Всеки министър има правото да си избере заместници. Отборът на зам.-министрите се одобрява от министъра и не се налага да се обяснява с партиите освен ако не се изтъкне някакъв сериозен проблем.“

Той разясни и още какви нюанси има при формиране на проектокабинета.  „И в първия кабинет имахме експерти като проф. Тагарев, той надявам се да остане, мисля, че ще остане, важен е в тази ситуация, отбраната е ключово важна за България. Може един или двама допълнителни експерти, които ни отказаха преди, сега да бъдат част от кабинета. Мария Габриел ще бъде външен министър заради тежестта, която има тя в Европа. Оставили сме финалните разговори с министрите на Денков и Габриел. В момента се сглобява един много силен кабинет на базата на началния, който ние показахме, допълни Петков.

Той каза още, че не съжалява за това, което са предложили „С 64 депутата и кандидатурата на Габриел, която може да сбъдне приоритет ни за еврозоната и Шенген и не е била в България от 2005 г, беше компромис, който си заслужава“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети