Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков на 9 май: В Европа отново се води ужасяваща война

Политика

Кирил Петков на 9 май: В Европа отново се води ужасяваща война

Кирил Петков на 9 май: В Европа отново се води ужасяваща война - Tribune.bg
Снимка:

"На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент".

Това се казва в обръщение на премиера Кирил Петков, публикувано на официалната Фейсбук страница на МС.

"Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет.

Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме.

Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство, защото само заедно можем да се справим с предизвикателствата и да излезем от тях още по-сплотени.", се казва още в обръщението на премиера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети