Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков отговори на ИТН: Отказах се от канадското си гражданство преди да стана министър

Политика

Кирил Петков отговори на ИТН: Отказах се от канадското си гражданство преди да стана министър

Кирил Петков отговори на ИТН: Отказах се от канадското си гражданство преди да стана министър - Tribune.bg
Снимка:

От всички възможни приоритети, Народно събрание решава да се занимава с някакви интриги, заяви служебният министър на икономиката

„Спокойно мога да кажа, че аз - като Кирил Петков, направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя като министър. Знаех, че тази процедура съществува и в първия момент, в който бях поканен като министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация“. Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков в кулоарите на парламента. Повод стана питането на депутата от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев към министъра на външните работи Светлан Стоев по темата.

„За мен е много интересно, когато в момента липсва актуализация на бюджета, 430 милиона няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите. Ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем следващата COVID вълна. От всички възможни приоритети, с какво решава да се занимава това Народно събрание, решава да се занимава с някакви интриги“. Това заяви в кулоарите на парламента служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„Моля, вие като медии и цялата общественост, ако имате депутат в това Народно събрание, ако управлявате бизнес, който се страхува от следващата COVID вълна, ако сте в пенсионерски съюз или пенсионерски клуб и се притеснявате дали ще си получите 50-те лева, сега е моментът да се свържете с вашите народни представители. Не можем от сутрин до вечер само да отговаряме на въпроси, които и без това ги говорим по медиите. В момента те трябва да си свършат работата. Тази работа е да приемат актуализирания бюджет“, подчерта Петков.

По думите му има пари в държавата, но само на базата на решението на депутатите, тези пари ще могат да се използват за всички.

„От сутрин до вечер идват при мен в Министерството на икономиката притеснени бизнеси, какво ще се случва с новите мерки при новата COVID-вълна. Ако бюджетът не бъде приет, нищо няма да се случва. Ако е приет, ще имаме 430 милиона готови за помощ“, посочи той.

Министър Петков още веднъж призова: „Трябва да обърнем светлината към депутатите да си свършат работата, вместо да се занимават с това на коя дата аз съм си отказал канадското гражданство“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Те се вече се разплаках!!!И как пееше Тодор Колев - ще продам аз старата си *лада* за билет и виза за Канада,май,а това ачигьоз момче се отказало!На полза роду!?!Ох,чичин.........
13.08.2021 17:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати