Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков не отрече подготвянето на среща с Радев и Макрон за пускането на РСМ

Политика

Кирил Петков не отрече подготвянето на среща с Радев и Макрон за пускането на РСМ

Кирил Петков не отрече подготвянето на среща с Радев и Макрон за пускането на РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков не отрече изнесените в медиите информация  за подготвяна среща с Еманюел Макрон и Румен Радев в Париж. На нея се очаква  те да одобрят предложението на френския президент България да  вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

Според информацията това е било дискутирано на коалиционния съвет на правителството в петък, като участниците са дали дума да ограничат временно коментарите си за евентуалното допускане на Република Северна Македония до преговори с ЕС.

Кирил Петков и Румен Радев спазарили с Макрон пускането на РСМ

"На ниво Министерство на външните работи се върши много голяма работа, за да се види какви са всичките възможности за напредък по темата за Северна Македония, но преди на професионално ниво между дипломатите да се стигне до някаква обща идея накъде може да се върви напред, не можем да потвърдим нищо като реални стъпки". Така Кирил Петков отговори в Брюксел на журналистически въпрос дали се готви посещение във Франция, по чия покана и по коя тема.

Министър-председателят подчерта, че на този етап всичко е в ръцете на дипломатите и добави: "Независимо какво се договорят, ще минем през парламента. Няма да има нищо скрито-покрито от българския народ. Знам, че се работи много, но не мога да потвърдя отделни покани или непокани, за да видим докъде ще стигнем".

 

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети