Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Няма да стане в мътна вода, риба да се лови

Политика

Кирил Петков: Няма да стане в мътна вода, риба да се лови

Кирил Петков: Няма да стане в мътна вода, риба да се лови - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да обсъдят предварително конкретна фигура за служебен премиер, която да препоръчат на президента Радев.

„Всеки трябва да си поеме отговорността по Конституция. Сега е ред на президента“, заяви Петков.

Той допълни, че ПП-ДБ ще се противопостави на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна обстановка.

„Не съм съгласен с това, че сега като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги направят. Договорът беше за ясна и прозрачна процедура, а това отнема време. От наша гледна точка няма да стане в мътна вода риба да се лови“, посочи той.

„Аз се надявам, че в разговорите между президента и служебни премиери, всеки потенциален кандидат ще поеме отговорността. Тук не е въпрос само на желание да ставаш служебен премиер, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в ускорен порядък, така че да имаме шанс да спестим 100 млн.лв.“, заяви Петков и пак поиска избори 2 в 1. 

„Гледайки различните варианти за премиери - нещото, което ни притеснява и трябва да променим, е, че в тези институции не трябва да има ярки политически лица. Това беше борбата - да направим всички тези институции, които в момента са политически, с експерти и независими“, посочи Петков.

Той заяви, че Борисов не е седнал на преговорите, а е правел отделни разговори, които „сега опитва да извади“.

Относно смяната в МВР Кирил Петков заяви: „ Можеше да сменят в МРВ, но трябваше да сме сигурни, че човекът е с добра репутация, нищо друго.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп