Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков няма доверие на ДАНС, шефовете били „стари кримки“

Политика

Кирил Петков няма доверие на ДАНС, шефовете били „стари кримки“

Кирил Петков няма доверие на ДАНС, шефовете били стари кримки - Tribune.bg
Снимка:

„ДАНС е доста голяма структура - над 2000 човека са там. Сигурен съм, че има много свестни хора. Но сегашното ръководство на ДАНС и някои от „старите кримки“, които дълбоко са залегнали там, трябва да бъдат сменени. Аз нямам доверие на тази институция“. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред „Дарик радио“.

„Нашите критици казват „голямата промяна направихте“, от Гешев на Сарафов. Но независимо какъв е моралният компас на Сарафов, всяко движение оттук-нататък и всяко решение той трябва да го прави, имайки предвид, че някой ден той може да бъде разследван от независим съдия, коментира той.

„Това, което ние разбрахме, е че координацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура - това е наистина факт. Тук въпросът не е защо ние решаваме да поканим ДПС да бъде част от това мнозинство. Както ние сме в пълна координация с „Демократична България“, ГЕРБ казват „ние сме в пълна координация с ДПС и това мнозинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, защото ние работим като едно - това е реалността“, твърди Петков.

Според него „тук въпросът е защо и как е възможно да постигнем промяна с хората, които преди са били символ на това, срещу което сме се борили“.

„Ако за нещо мога да бъда обвиняван, със сигурност не е, че не си отстоявам на принципите. И когато има нещо, с което не съм съгласен, аз го изказвам не само на глас, аз го изказвам на глас по начин, по който ме чуват“, категоричен е той.

Запитан вярва ли на коалиционните си партньори от ГЕРБ, Петков отговори: „Ако някой от тези партии каже, че вярва на другия, ще е лъжа. Тук въпросът е вярваме ли, че въпреки че нямаме голямо доверие помежду си, можем да постигнем някакви цели, които са общи - и тук казвам „да“.

„Акад. Денков успява да овладее страстите през някаква институционалност. Те с Мария Габриел работят добре. От тази гледна точка, ако всеки път, когато ние искахме оставката на министъра (бел. ред. Калин Стоянов - вътрешният министър), и всеки път, в който от ГЕРБ искаха оставката на министъра, ние вече нямаше да имаме правителство“, обясни бившият премиер.

Кирил Петков бе категоричен, че ще продължи да се бори за реформите. „Но ако видим че почваме да се отлепяме от посоката и започнем да завиваме в посоки, които не са ясни, една от нашите сили и слабости е, че политиката и властта не са на всяка цена. Ентусиазиран съм за ротацията - първо за да покажем, че си държим на думата. Второ, аз виждам Мария Габриел като добър партньор с акад. Денков“, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети