Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков обяви пред протестиращите: Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите

Политика

Кирил Петков обяви пред протестиращите: Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите

Кирил Петков обяви пред протестиращите: Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите - Tribune.bg

В почивката - ПП отидоха на протеста срещу промените в Изборния кодекс

В 15-минутна почивка, поискана от ДБ, излязоха депутатите, за да излязат на протеста пред Народното събрание.

Асен Василев поиска почивка, за разясняване на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови колеги излязоха при протестиращите пред парламента.

„Пускаме прожектора върху всяка тяхна готовност да увеличат измамата на следващите избори. Днес имахме победи. Успяхме да върнем паметта на камерите, а предложението беше, че няма да ги има. Успяхме да блокираме идеята на ДПС за брочките. Тези хора на дъжда имат принос за това. Показва на хората отвътре, че не може пълно безобразие, да опитат набързо да прекарат нещата”, каза Кирил Петков пред журналисти на демонстрацията.

„Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите и да показваме какво означава всяка точка. Да си понесат политическата цена”, добави той.

Петков каза, че трябвало кода на машините да е прозрачен, да бъде с достъп до всички, за да се махне опорката, че машините не работели честно. Съпредседателят на ПП добави, че като се отворел кода и опорката отпадала – „стъпка по стъпка”.

„Фокусът им са местните избори, знаят, че ще загубят. Това, което ще се случи, от сега ви го казвам, цялата демократична общност на градове като София ще гласуват за един кандидат. Тогата статуквото ще започне да поддава от местната власт. Като загубят много градове, тяхната сила ще отпадне”. Петков не обясни дали предвиждат още протести.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети