Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков още чака бележката от Канада

Политика

Кирил Петков още чака бележката от Канада

Кирил Петков още чака бележката от Канада - Tribune.bg

Аз съм направил всичко, което е било в правомощията ми като български гражданин. Още през април направих отказ с волеизявления, нотариално заверено и това е всичко, което аз като български гражданин мога да направя“, заяви Кирил Петков и цитира, че чуждото гражданство е решение на самия човек.

Той допълни, че не може да чака една бележка, за да се решава дали някой е български гражданин или не. „Ако говорим за суверенитет, то това трябва да зависи единствено от българската държава. Не можем да подчиним българската Конституция на актове на чужди държави“, заяви още Петков и допълни, че още очаква решението на Канада.

„Най-голямата мечта на ГЕРБ би била актовете ми да са нищожни. Другата им голяма мечта е да не бъда министър, но за съжаление трябва да им кажа, че това няма да стане“, заяви още Петков и подчерта, че трябва да се уважава избора на българските граждани, а не това да зависи от бележка от друга държава.

Десислава Атанасова преди да влезе на КСНС заяви, че от тук нататък всичко е в ръцете на Конституционния съд. „Има си конституция, само КС може да се произнесе. Има произнасяне през 1995 за Жорж Ганчев. КС ще реши“, допълни още председателката на парламентарната група на ГЕРБ. Конституционният съд пък е образувал вече дело по казуса с гражданството на Кирил Петков, като докладчик по него е съдия Тяна Райковска.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети