Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков пишел SMS-си "Аз съм министърът, искам да се чуем" - отговор няма

Политика

Кирил Петков пишел SMS-си "Аз съм министърът, искам да се чуем" - отговор няма

Кирил Петков пишел SMS-си Аз съм министърът, искам да се чуем - отговор няма - Tribune.bg

Служебният министър на икономиката Кирил Петков се оплака в свое телевизионно участие, че няма реален контрол и че не може да смени ръководството на   Държавната консолидационна компания, а от там и върху фирмата "Монтажи", която е възлагала ремонтите на язовирите.  Опитвал се да говори с управителите, но отговор няма. Като пример Кирил Петков в студиото на Нова телевизия опита си да се свърже с управителя на "Монтажи", но той не му вдигнал телефона. Няма отговор и след текстово съобщение, че е министърът и трябва да разговарят.

Йерархията на различните държавни компании не позволява да се търси нито отговорност, нито да се осъществява реален контрол, обясни Кирил Петков. Той посочи, че шефът на "Монтажи" е отговорен пред ДКК и само ДКК може да го смени. А дори и ръководството на ДКК министърът не може да смени, заради изискването това да стане едва след като минат конкурсите за новите управители. По думите на Петков,казусът е подобен на този в ББР, а и на проблема в "Автомагистрали". Това са дружества шапки за раздаване на необществени поръчки.

Кирил Петков настоя, че от направените от него проверки 3 от 10 ремонтирани язовира се водят завършени, а в тях няма вода, като дори и са затревени. Въпреки че парите са платени на 100% от ДКК, "Монтажи" ги е предала на ДКК, но пък тя не ги е предала за управление. Държавното предприятие трябва да ги държи с отворени винтили, защото някой не е предал един протокол, посочи Петков, според когото това е повече от безстопанственост. Причината за това да се случва, министърът още не може да посочи. Отделно на това "Монтажи" е възлагала всички ремонти на 6-7 фирми, а Кирил Петков много се надява те да не излязат в свързаните лица по списъците "Магнитски".

Кирил Петков не знае коя точно фактура показа предшественика му на поста- Лъчезар Борисов от ГЕРБ, но се позова на фактури, които на него са му показани и които показват цена за превоз от 1.16 на тон за километър, при положение, че пазарната цена е между 20 и 25 стотинки.

На въпрос чувства ли се като един министър, който няма никакви правомощия и власт, Кирил Петков отговор: Аз мисля, че управлявам през прозрачност и открито управление, и през общественото мнение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Лъжеш! Махни нападжията!
16.06.2021 14:00 / Отговор
Марина Наплашена Разбира се, че няма да има контрол, понеже всеки опит за проверка в определени медии се представя като политическа репресия или тормоз над инакомислещи!
ГЕРБ, как сте? Готвите ли се за изолирана опозиция? Дали наистина не видяхте, че виртуози демагози извършиха преврат /в минало време!/, маскиран като демократична някаква процедура по организиране на избори? Не виждате, че точно изборите са им последна грижа? Не знаете, че вчерашното изказване на Янев за корупция, която била в законообразна форма, всъщност е признание за липса на каквито и да са доказателства?
Преди време Борисов каза за аферата Костинброд, че ако е имало грам истина тогава, е щял да разпусне ГЕРБ! Сега е моментът, понеже и с просто око се вижда, че най-циганизираната държава в света си поръчва изборни резултати и правителство! Мошеник, некадърник, чалгаджия и пак! Така стоят нещата у нас!

П.П. Ималo среща по коридорите в Брюксел на Байдън и Радев!
Радев: How do you do?
Байдън: Who are you?
16.06.2021 14:21 / Отговор
Боже опази! От проверките на отявлените мошеници и корумпирани некадърници от това временно правителство. Наглостта и самочувствието им ни е познато до болка. Такива са червените боклуци, които ни крадоха и грабиха исега пак са се наточили да го правят..
16.06.2021 14:22 / Отговор
attropo ПРОСТАЦИТЕ показаха какво искат - хаос,излизане от ЕС и НАТО,подчинение на рушляците!
Това ли искате,българи!?!
16.06.2021 21:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати