Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Пречките за влизане в Шенген за България и Румъния ще засилят влиянието на Русия

Политика

Кирил Петков: Пречките за влизане в Шенген за България и Румъния ще засилят влиянието на Русия

Кирил Петков: Пречките за влизане в Шенген за България и Румъния ще засилят влиянието на Русия - Tribune.bg
Снимка:

„Всякакви пречки пред укрепването на европейското единство, като например разширяването на Шенген за България и Румъния, могат само да увеличат политическата нестабилност в двете страни и да засилят влиянието на Русия в тях, а и в региона“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той участва в Брюксел в конференция на тема „Време за стратегия: Европа 2024 - 2029 г. в един геополитически свят“ на Европейски политически център, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“.

„Като европейци трябва да се поучим от грешките си в миналото - Европа трябва да се обедини в координиран, единен отговор на най-голямата стратегическа заплаха за бъдещето си“, каза още Кирил Петков.  Той посочи, че Европа може да преодолее редица предстоящи глобални трудности, ако бъде обединена и има общ отговор на стратегическите атаки от страна на Русия, които са насочени към Европейския съюз (ЕС) като цяло, а не просто към отделни страни.

В контекста на наближаващите европейски избори, тазгодишната конференция разгледа стратегическите приоритети на ЕС и бъдещия политически курс на съюза. Европейските лидери проучиха предизвикателствата, пред които е изправен ЕС в този преломен момент, последиците от него за икономическата сигурност и възможностите за развитие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети