Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Проблемите между България и РСМ били „облечени в рамката на европейските институции”

Политика

Кирил Петков: Проблемите между България и РСМ били „облечени в рамката на европейските институции”

Кирил Петков: Проблемите между България и РСМ били облечени в рамката на европейските институции - Tribune.bg
Снимка:

„Проблемите са сериозни между България и РСМ – езикът на омразата се засили, побоят над български гражданин, но сега тези проблеми са облечени в рамката на европейските институции. Преди т. нар „френско предложение” имаме институционална рамка и тези инциденти могат да бъдат докладвани към ЕС”, каза пред БНР Кирил Петков. „Това, което ние съградихме- имаме рамката Европа и България адресират заедно проблемът с езикът и действията на омразата”. Важно било не само какъв инцидент се е случил между двете страни.

„Едновременно, докато се работи срещу езика на омразата, трябва да се отворят и другите теми - инфраструктура, икономика, за да може отношенията ни да имат и позитивен характер. В момента е оставено на едни хора, които са много гласовити, да определят диалога между двете страни. Време е да се върнем към по-позитивните дейности, а от друга страна към рамката, която нашето правителство даде - Европа да бъде страната, която да натиска за изчистване на езика на омразата и това е добро нещо”, каза съпредседателят на ПП.

По думите му на РСМ трябва да ѝ се каже, че условията са поставени от ЕС и няма избор, освен да започне работа по позитивните теми с България и изчистването на езика на омразата, ако иска да има европейско бъдеще:

„Този тип диалог вече е възможен, защото по време на нашето правителство успяхме Европа да застане на наша страна”.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети