Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Проектът за конституционни промени ще е готов до 10 дни

Политика

Кирил Петков: Проектът за конституционни промени ще е готов до 10 дни

Кирил Петков: Проектът за конституционни промени ще е готов до 10 дни - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ ще търсят подкрепа от от ИТН и „Възраждане“, след като БСП ги отрязаха засега

ПП-ДБ ще разговарят с всички политически сили за промените в Конституцията, независимо от отказа на БСП към момента да водят такива разговори.

Още тази седмица те планират да разговарят и да търсят подкрепа и от ИТН, и „Възраждане“ с убеждението, че „не може да бъде политически оцветена Конституцията“. На следващ етап отново ще търсят и социалистите, които вече отклониха първата покана за разговор, заяви в парламента Кирил Петков. 

БСП отказа разговори на Кирил Петков и Христо Иванов за конституционната реформа

Проектът за конституционни промени е на финален етап и ще бъде готов до 10 дни. Най-големи са споровете около фигурата на главния прокурор и дали тя да остане.

Петков подкрепи ветото на президента Румен Радев на приетите от парламента законови промени, с които Националната следствена служба се отделя от прокуратурата. Той обясни, че щели да се възползват и да предложат изменения върху вече приетите текстове. Като освен възражението на държавния глава срещу отделянето на следствието като независим орган, от ПП-ДБ имат и свое:

„Ние ще призовем и другите партии сега, като имаме това вето, да минем през цялостния процес. Там има и една противоконституционна мярка - за дисциплинарното наказание на магистрати, които не могат да работят своята професия за 2 години. Според нас това не е правилно. Така че има корекции, които трябва да се направят. Трябва да се изпълнява правилникът на Народното събрание точно и да имаме по-широка дискусия за такава основополагаща промяна“, заяви депутатът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети