Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Прокуратурата пак е бухалка. Хубавата новина е, че има само два месеца от този „ужас“

Политика

Кирил Петков: Прокуратурата пак е бухалка. Хубавата новина е, че има само два месеца от този „ужас“

Кирил Петков: Прокуратурата пак е бухалка. Хубавата новина е, че има само два месеца от този ужас - Tribune.bg
Снимка:

Връщане с „ужасна скорост“ към стария модел на управление, но и „само два месеца на този ужас“ и после избори, видя в настоящата ситуация съпредседателя на ПП Кирил Петков.  „Вече два дни, откакто управлява служебното правителство на Борисов и Пеевски, и вече виждаме, че прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора като главния секретар и изтичат сигнали и информация към медиите. Трето, в момента всички „кафяви медии“  и прокуратурата работят в координация заедно, допълни той. Четвърто, започнаха отново да ни плашат, че няма пари, някакви милиарди пак нямало. Пето, утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на 1,5 млн. няма да дадат. Вместо стария модел, който се даваше пари от джипките, ние бяхме предложили 11% за всички пенсионери“, обясни той в кулоарите.

По скандала с бившия главен секретар Живко Коцев, Кирил Петков заяви: „Няма логика в една среща да се появи Сарафов, прокурор от СГП, заместник, КПКОНПИ и главния секретар. И по Конституция Сарафов няма нищо общо с този тип разговори“, допълни Петков. „Защо изведнъж 5 човека от различни институции са в тази среща“, попита той.

Възмути се, че не само прокуратаурата била бухалка, ами полицията влязла в офиса на ВОЛТ вместо да иска само документи.

„След 8 месеца, като са получили сигнала, точно вчера влизат в офисите на Настимир Ананиев“, допълни той. Петков призова, ако има престъпление спрямо действия на Живко Коцев да се разследва, но видя акто отделен казус „заплахата, отправена на вече бившия главен секретар да си даде оставката“.

„От едната страна имаме медийна кампания с кученце и пари, а от другата страна имаме главен прокурор, който казва: „Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“. Това само по себе си е безумие“, каза Петков.

Той се оплака, че ПП - ДБ не били потърсени за служебния кабинет и Калин Стоянов си останал на поста шеф на МВР

„Имаме абсолютна ос: Пеевски - Борисов, премиер, който му казва какво да прави, вътрешен министър, който е там, за да направи чадър за купения вот и сега и главен секретар, който му е дясна ръка. Те си подредиха картите, за да може да има купен вот“, заяви Петков.

„Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Къде са доказателставата за контарабанда? Сложиха етикет на някои хора, че са контрабандисти. Когато президентът каза: „Какъв е този главен секретар на МВР, който не знае с кого се среща“, може би е прав. Но в същия момент каза, че ако той трябваше да назначава служебното правителство, нямаше да назначи Калин Стоянов за вътрешен министър. Това какво говори“, попита Атанас Атанасов от своя страна.

„И отново каза, че ще дойде време, в което ще стане ясно какви са връзките на Калин Стоянов с тези хора, които наричат контрабандисти. Аз съм убеден 100%, че Коцев не е участвал в престъпна дейност“.

На финала Петков отново взе думата като открито агитира: „Ако искаме България да е една нормална европейска държава, гражданите трябва да кажат: Стига толкова“, призова той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети