Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Русия е бензиностанция с ракети

Политика

Кирил Петков: Русия е бензиностанция с ракети

Кирил Петков: Русия е бензиностанция с ракети - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков е разтърсен, че до 48 часа президентът на Украйна Володимир Зеленски може да не е жив. Той сподели, че всички лидери на ЕС са били потресени като са гледали видеото на президента и ужаса в очите му.

„Те вчера унищожиха една армия, има ракети и обстрелване върху една независима държава“, заяви Петков по повод инвазията на Русия. Запитан за думите на Стефан Янев, че трябва да се говори с по-мек тон, Петков заяви, че тук въобще не може да става дума за баланс на силите. „Просто е ужас, защото момчетата до вчера са мислели, че отиват на учение“, допълни Петков.

Той допълни, че никой не е предполагал час такава масирана атака и никой не си го е представял до такава степен.

По отношение на евакуацията на българите от Украйна, Петков заяви, че външният ни министър Теодора Генчовска е напълно отдадена на каузата. Освен това й помага министър Даниел Лорер и се прави всичко възможно.

Петков заяви още, че е провел разговори с Мицотакис, като е поставил въпроса за гръцката връзка, която към момента не е просто необходимост, а основен приоритет, защото трябва да сме готови и за ответни санкции.  

За приема на бежанци от Украйна, Петков уточни, че това са това са бели християни, повечето били програмисти и работели хоум офис. 

Петков сравни Русия с „бензиностанция с ракети“, защото икономиката й била лимитирана и малка на фона на останалите страни.  

Премиерът се похвали, че е забавил Плана за възстановяване и дори се радвал, защото преди имало заложена още една газова централа, а сега си имаме слънчеви батерии и ще си бъдем енергийно независими. 

Петков допълни още, че няма никаква представа какво се случва и какви решения ще взима НАТО, но ние ги подкрепяме във всяко решение. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати