Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков с атаки към служебния кабинет - пита за газа, маските и уволнението на Спецов

Политика

Кирил Петков с атаки към служебния кабинет - пита за газа, маските и уволнението на Спецов

Кирил Петков с атаки към служебния кабинет - пита за газа, маските и уволнението на Спецов - Tribune.bg
Снимка:

„Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад?, пише в публикация във Фейсбук бившия премиер Кирил Петков.

В шест точки той атакува служебния кабинет на Румен Радев. Първо той пита какво прави новосформирания кризисен щаб за газа:

„Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно – но нито има поискана информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма обаждане към компанията, която запази капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса, след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала. Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб?”

По думите му гръцката връзка се поставяла под риск на финалната права:

„С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 г., наше решение от 22.07.2022 г. е отменено в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи“. Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България!”

Кирил Петков пита още защо се отменяли още две решения на неговото правителство, свързани с подготовката на членството на България в ОИСР и с изграждане на детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

По думите му смяната в НАП била немотивирана „въпреки рекордните проходи и много добра събираемост и се пита защо се прави това”.

„Въвеждат се задължителни маски навсякъде на закрито в София, при положение че само 2.5% от интензивните легла са запълнени – защо?”, пита още Петков. Посочва още, че „Брикел” бил пуснат „отново да пуши и дими само часове след като нашето правителство си отиде”.

„България наистина е на вододел. Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл.

А най-важното в този момент за хората е да има стабилност, да има спокойствие, да се гради и гледа напред.

Ето защо силата е в ръцете на всички българи. Гласувайте на следващите избори! Стига толкова стъпки назад в нашата история, време е да се откъснем от всичко, което ни държи в миналото и да поискаме по-добър живот, в една нормална, просперираща европейска България!”, пише в заключение бившия премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети