Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: С ДБ имаме мандат от националния ни съвет за общо явяване на изборите

Политика

Кирил Петков: С ДБ имаме мандат от националния ни съвет за общо явяване на изборите

Кирил Петков: С ДБ имаме мандат от националния ни съвет за общо явяване на изборите - Tribune.bg

„Искаме Иван Гешев да ни проверява по абсолютно всички казуси“, твърди бившият премиер

„С „Демократична България” имаме мандат от националния ни съвет за общо явяване на изборите. Със „Спаси София” за местните избори със сигурност“, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред БТВ.

Според него индивидуалните битки са много трудни, защото задкулисието било едно.

„Трябва да направим общ фронт. Не само обещавахме нулева корупция, но и изпълнихме това. Това беше и причината да паднем“, обяви той Петков.

„Ние сме за абсолютни проверки, искаме Иван Гешев да ни проверява по абсолютно всички казуси, защото сме сигурни, че няма нищо, което да сме направили грешно. Това бяха измислени неща и ние ги наричахме “борисовки”. Готови сме да дадем всякаква информация, за да се разследват всички случаи”, каза Петков.

Той коментира и това защо не са отишли на срещата със социалистите за третия мандат.

„Няма как да бъдем част от управлението и да сме в една коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП, ако са решили това да са техните нови партньори. На тази маса нямахме място. Заедно с “Демократична България” заявихме, че сме готови да се срещнем с БСП. Разговорите не са само за мандати”, каза Петков.

Посредниците, през които България е запасявала Украйна, са правителства на страни от НАТО или фирми, зад които тези правителство стоят, заяви Петков.

Във възлов момент българската индустрия е помогнала на Украйна през други страни на НАТО, твърди той.

“Най-хубавото е, че вносът на оръжия за Украйна се е получавал безплатно. Средствата не са идвали от Украйна. Ние печелим, нашите партньори, които финансират тези продажби застават отзад. Ние не поемаме риска за директния износ”, смята Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков, ПП, ДБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети