Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков с предизборната си реч от трибуната на парламента

Политика

Кирил Петков с предизборната си реч от трибуната на парламента

Кирил Петков с предизборната си реч от трибуната на парламента - Tribune.bg
Снимка:

Време е да направим България, от която да се гордеем - наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история. Това заяви лидерът на от „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в декларация от името на парламентарната група пир откриването на 47-ото Народно събрание.

„Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история. Намира се на най-красивото кътче на Земята, но за съжаление прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са с свършили добре работата. Заради това България е изправена пред огромни предизвикателства", посочи Кирил Петков.

По думите му близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали място за свой дом извън България.

„На всеки площад, където се срещахме са нашите избиратели, ни казваха „Моля ви върнете ни младитге хора обратно“. Тези думи обикновено бяха изричани през сълзи от възрастни хора, 42% от тях живеят на линията на бедност, а над 40% от техните внуци, останали в България не можаха да имат тройка по математика и български миналата година в четвърти клас“, посочи той.

Той продължи с речта си, която до голяма степен беше и същата като предизобрните му обиколки с автобуса. Така Петков заяви, че хората в болницата в Ямбол се разкарват с одеяла между етажите, тунелът под Шипка не бил готов. 

„Какво да кажем за цяла Северна България, която чака да се дострои АМ „Хемус“, която уж се строи, но освен раздадени милиарди - път няма“, попита Петков. И продължи да дава пример: „Ами цената на тока? Какво да кажем за околната среда с наказателните дела от Европа? Прословутата връзка от Гърция?

„Как сме стигнали дотук. Къде са били народните представители, които е трябвало да решават проблемите? Отговорът се крие в няколко думи - алчност, егоизъм и нехайство, не на всички, но на много от тях“, допълни още Кирил Петков.

„По разбитите пътища се разминават майбаси и бентлита на хора свързани с властта, които харчат със спокойствие нашите данъци все едно е тяхна бащиния“, обяви от трибуната Петков 

Той призова за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, апелира за истинско правосъдие и да се защитават интересите на избирателите, да се превъзмогне личното его и да работят заедно, България да е активен член на ЕС и да дава конструктивни позиции, да стане лидер на Балканите и пример за добросъседство, да се работи за България, където младите се връщат, възрастните изживявят достойно старините си.

„Време е да сложим смисъл в думите "народен представител". Време е да си свършим всички работата“, завърши словото си Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати