Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се похвали с кмет, минал от ДПС през ГЕРБ в ДБ до ПП

Политика

Кирил Петков се похвали с кмет, минал от ДПС през ГЕРБ в ДБ до ПП

Кирил Петков се похвали с кмет, минал от ДПС през ГЕРБ в ДБ до ПП - Tribune.bg

Кирил Петков от вчера се похвали, че „победата ще е голяма и с много“ в община Хитрино. Лидерът на ПП публикува снимка със знаковия кмет на общината Нуридин Исмаил, който премина през няколко партии и коалиции в миналото и винаги им осигуряваше предизвестена победа с много.

Исмаил първоначално бе част от ДПС, а след това за кратко се присламчи към ГЕРБ. През 2021 година зави през „Демократична България“, за да пристане накрая на „Продължаваме промяната“.

Нуридин Исмаил нееднократно е доказвал, че има инструментите да определи саморъчно изборните резултати.

За силния контрол на кмета красноречиво говорят резултатите например на ДБ в Хитрино през 2021 година. През април коалицията има спечелени 20 гласа. През юли Нуридин Исмаил вече „работи“ за тях и рязко бележат ръст на 1113 гласа. Когато през есента общината преминава в контрола на ПП, а ДБ се връщат на скромните 12 гласа. 

Нуридин Исмаил кметства в Хитрино от точно 20 години и в по-голямата част от тях общината бе считана за бастион на ДПС. Завоят към ГЕРБ беше направен през 2016 г. след трагедията с взривени влакови цистерни в селото, при която загинаха седем души. Тогава правителството на Борисов отпусна средства за възстановяване на селото.

Как обаче кметът се оказва „привлечен“ за каузите на ДП и „промяната“, остава мистерия.

„Тъжното е, че на тези места хората зависят от местната власт и до такава степен са готови да я обслужат, че са готови да подкрепят този, на когото кметът симпатизира“, коментира през 2021 г. Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда пред „Свободна Европа“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, ДПС, ДБ, избори 2023
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати