Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се прочу в САЩ с ... расизъм (ВИДЕО)

Политика

Кирил Петков се прочу в САЩ с ... расизъм (ВИДЕО)

Кирил Петков се прочу в САЩ с ... расизъм (ВИДЕО) - Tribune.bg

Кирил Петков се прочу в САЩ с расистки изказвания. Водещият на едно от най-популярните тв формати в Америка „The Daily show” Тревор Ноа цитира думи на премиера, в които той сравнява украинските бежанци с останалите, като според Петков украинците са европейци и образовани хора.

„Няма защо да се спекулира третират украинските бежанци по различен начин в сравнение с тези от Африка или Близкия изток. Защото министър-председателят на България каза: „Това не са бежанци, те са европейци. Тези хора са интелигентни, те са образовани хора“.

Да, малко е шокиращо бих казал. В същото време ще кажа, че съм впечатлен, че министър-председателят на България е намерил време, за да се запознае с повече от 1 милион бежанци, които напуснаха Украйна последната седмица. Сигурно е провел много разговори от типа: Здрасти, как си, харесвам те“, заяви водещият Ноа.

The Daily show” представя новините по интересен и забавен начин още от 1996 година. Така страната ни благодарение на Петков стана известна с расизъм спрямо бежанците. Водещият Тревор Ноа пък е един от най-популярните либерални стенд ъп комици в Америка. Той води шоуто от 2015 година.

Припомняме, че при свое посещение в Брюксел Кирил Петков заяви, че украинските бежанци са различни, защото са европейци, бели християни, като повечето от тях са образовани, програмисти и работели хоум офис.   

Не липсваха и гневни коментари към видеото на Ноа. Българинът Станислав Русинов написа: “Аз като българин съм изключително засрамен от тези думи. Подобно поведение е недопустимо”.

„Съжалявам приятел, но премиерът ви има нужда от психологическа помощ, знам че повечето българи не са съгласни с такова изказване“, написа Хавин Мамо от Кюрдистан. 

Русинов коментира, че смешното в случая е, че Кирил Петков е завършил в Харвард” и е живял в Канада няколко години. Когато го избрахме, очаквахме с нетърпение да имаме интелигентен премиер. Въпреки това през последните месеци, откакто той спечели последните избори, неговият кабинет и самият той направиха много грешки, нелепи коментари и резки завои в българската политика”, обяснява той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати