Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се разочаровал от БСП

Политика

Кирил Петков се разочаровал от БСП

Кирил Петков се разочаровал от БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Във вторник ще се случи това което обявихме преди месец - ние ще сме конструктивна опозиция, имаме 16-те политики и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях, но трябва да е в Народното събрание и пред камери“, заяви съпредседателят  на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Петков е на мнение, че ако мандатът стигне до тях ще поканят всички партии, за да говорят за политики, но от ПП категорично нямало да подкрепят ГЕРБ и първия мандат, не искали подкрепа от тях и за втория. На въпрос, ако Румен Радев даде третия мандат на ДБ и пак им трябва подкрепата на ГЕРБ, Петков заяви, че нямало да влязат в коалиция с ГЕРБ.  

„Леко ме учуди, че немския посланик ни покани и се срещнахме с Плевнелиев на вечеря. Но решението за срещата във вторник бе взето преди вечерта с немския посланик“, уточни той.

Ще обясним във вторник как нашите 16 политики ще бъдат съвместими. Когато дадеш по-високи пенсии и по-висока минимална заплата, за да стигнеш 3% дефицит не трябва да дадеш едни пари на едни наши фирми. Това ще обясним, каза Петков.

По повод гласуването за F-16, на което Асен Василев е гласувал против и има 16 депутати от ПП, гласували "въздържал се", Петков каза: всеки депутат носи глава на раменете си. Аргументът на Асен Василев бил, че може би не трябва да платим за вторите 8 самолета, докато не получим първите 8. Заключихме, че нашите депутати ще гласуват по съвест, каза Петков. И поясни: Нашите депутати ще гласуват по съвест и за правителство. Но не виждам човек в нашата група който може да изневери на обещанията преди изборите.

„За евентуалния втори мандат правим национален съвет, решаваме дали можем да предложим правителство или няма достатъчно подкрепа и трябва да върнем мандата“, каза  още Петков.

„Имах огромно разочарование, че БСП стигнаха дотам“, отговори той на въпрос за гласуването за връщането на хартиената бюлетина.

По повод договорите за газа, разследвани от прокуратурата, Петков каза: приветстваме всякакви проверки по наш адрес, но да не спрат само дотам. До този момент никой не ми се обадил за разпити.

Винаги сме готови, ако главният прокурор поиска специална среща с нас, но най-доброто нещо което Гешев може да направи е да подаде оставка, каза още Кирил Петков.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати