Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков щял да говори с ГЕРБ само за техен кабинет на малцинството

Политика

Кирил Петков щял да говори с ГЕРБ само за техен кабинет на малцинството

Кирил Петков щял да говори с ГЕРБ само за техен кабинет на малцинството - Tribune.bg

Трябва обаче ГЕРБ да поканят ПП, за да разберат какво ще e това правителство

Кирил Петков заяви пред Нова телевизия, че искал правителство, но не можел да подкрепи кабинет с първия мандат. Не искал и участие на министри от ГЕРБ-СДС в тяхно правителство. „Аз не бих дал празен чек на никого”, каза той.  „ГЕРБ няма да ни харесат изведнъж. Въпросът е правителството, което ние ще сложим, да свърши работа“, добави Петков.

За съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ „ключът“ бил ПП-ДБ да предложат правителство на малцинството, а заедно с ГЕРБ-СДС да говорят по политики.

Но те да ги поканят: „Ако те искат да видят що за правителство ние ще предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем“.

Според Петков не било задължително кабинетът да е за срок от 4 години - можело и до влизането на България в еврозоната и Шенген. „Ако искат контрол върху това правителство, имат силни парламентарни методи за това,“ според Петков.

Той не се страхувал, че при неуспех на правителство на малцинството щял да падне от власт след няколко месеца.

На въпрос дали има разцепление в обединението ПП-ДБ, той категорично отрече.

„Ние сме 6 партии. Понякога прекарваме по 4 часа в заседания, разисквания и дискусии. Хубавото на нашата група е, че никой не нарежда, просто го осмисляш. Няма заговор и разцепление“. Реакцията на Николай Събев да поиска оставките на ръкодството на ПП той определи като първосигнална. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети