Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков за отрязаната снимка с Ковачевски: Опитват се с някакви глупости да ни изкарат от диалогичния тон

Политика

Кирил Петков за отрязаната снимка с Ковачевски: Опитват се с някакви глупости да ни изкарат от диалогичния тон

Кирил Петков за отрязаната снимка с Ковачевски: Опитват се с някакви глупости да ни изкарат от диалогичния тон - Tribune.bg
Снимка:

„Аз от протести не се притеснявам, напротив – бил съм на много и така сега ще видите един министър-председател, който пеша тръгва от НС и отива при протестиращите“, обяви пред журналисти в НС премиерът Кирил Петков. 

На фона на недоволство от няколко сектора той заяви, че „бюджетът е бил най-доброто, което могат да направят за ситуацията“.

Петков обясни, че следващите няколко месеца всички реформи трябва да започнат, после на 6-ия месец се „вкарва“ актуализация на бюджета, но след реформите няма да се намалява бюджета, „просто увеличавайки ефективността ще отиват повече пари при хората, които вършат повече работа“, каза той.  

„Ние искаме да дадем повече пари на тези на предна линия, които наистина се борят с огньовете и на улицата полицаите. След реформите ние няма да намаляваме бюджетите. Увеличавайки ефективността, ще има повече пари, които ще отиват при хората. Това ще кажа на протестиращите“.

„Това да даваме пари на ангро вече няма да го бъде. Това ще важи отсега-нататък за всеки лев, защото това не са наши пари, а пари на гражданите, защото ги събираме именно от хората. Обвиняват ни за прокуратурата за това как е могло да им вземем 20 млн. лева. В момента в Европа ние сме с двоен разход от БВП за прокуратурата, а каква ѝ е ефективността? Това са пари на гражданите, трябва да ги даваме ефективно'“, подчерта още веднъж Петков.

„България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас. Ние вярваме в целостта на Украйна, вярваме, че ако Русия влезе с танкове в чужда територия, това е нарушаване на международното право, посочи Кирил Петков и добави: Солидарни сме със санкциите и едновременно подготвяме нашата система за план „Б”, за да не останем без енергийни източници. Гледаме българския интерес, но работим заедно с партньорите в ЕС“, подчерта той.

По темата с отрязаната снимка на Ковачевски премиерът попита дали журналистите дали знаят какво е Мюнхенската конференция – „Всички лидери от всички страни са затворени в малко пространство. Това му е чарът и всеки говори с всеки. Всичко снимки, които съм снимал от конференцията са по 5-6 лидера вкупом. В онзи пост аз сложих всички по двама човека. Всички в РСМ и в България опитват с някакви глупости да ни извадят от конструктивния тон, аз няма да позволя тези провокации и затова написах, че няма значение кой на каква снимка е, има значение общата ни стратегия“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети