Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев към “Промяната”: Бяхте алтернатива, а днес работите с ГЕРБ

Политика

Радев към “Промяната”: Бяхте алтернатива, а днес работите с ГЕРБ

Радев към Промяната: Бяхте алтернатива, а днес работите с ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков: В първия мандат ние не можем да направим своята подкрепа, готови сме с втория мандат

„Напълно осъзнавам, че второто място е изпитание за вашите политически принципи, защото и вашата силна заявка за присъствие с политиката е срещу стария управленски модел. Важно е за българската общественост да знае докъде можете да стигнете в този компромис“.

Това заяви президентът Румен Радев на консултация с групата на ПП/ДБ.

Държавният глава попита втората сила какви са плановете им по отношение на първия и евентуално и втория мандат.

„Друга важна задача е законодателната дейност, където вие като втора политическа сила имате сериозна парламентарна тежест. Какви са намеренията ви за приоритизиране? Освен Законът за бюджета трябва да приемем законите, които ще допринесат за ПВУ, Шенген, Еврозона. Факторът време е много важен. Вие кога виждате подходящото време за връчване на първия мандат, ако той не сполучи, на втория“, попита Радев.

Кирил Петков коментира, че Радев е очертал добре дилемите „пред всички тях като българи“.

„Ние слагаме ясен стандарт в българската политика е това което говорим преди изборите да правим и след изборите. Липсата на справедливост. Време е да направим правосъдната реформа, да може да се разследва главният прокурор, да няма човек, който да е над закона. Антикорупционната комисия, време е да бъде реализиран. Шенген, би било срам да бъдем разделени от Румъния. Еврозоната. Така че тези мерки сме ги сложили на първо място, но в първия мандат ние не можем да направим своята подкрепа. Ние сме готови да сложим ясна възможност правителство да бъде избрано с втория мандат“, обяви бившият премиер.

Това правителство ще бъде водено от същите стандарти и приоритети.

„Дори и опонентите могат да се уважават и трябва да се уважават. Ни има граници, които не трябва да бъдат прекрачвани. Няма как в изпълнителната власт ГЕРБ и ПП да работят заедно“, допълни Асен Василев.

„Не можем да предложим вариант само с втория мандат“, обяви и Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети