Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: В петък искат да направят предизборен цирк. Ние казваме „Не“

Политика

Кирил Петков: В петък искат да направят предизборен цирк. Ние казваме „Не“

Кирил Петков: В петък искат да направят предизборен цирк. Ние казваме Не - Tribune.bg
Снимка:

Делян Добрев го използвали за черен пиар оръжие

Кирил Петков потвърди пред Нова телевизия, че ПП-ДБ няма да участват в утрешното извънредно заседание на парламента. Според него това щяло да е отклоняване на вниманието. „В петък искат да направят предизборен цирк. Ние казваме „Не“, няма да видите депутатите ни в зала“, добави Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ обясни, че ГЕРБ ползвали Делян Добрев за черен PR оръжие преди вота. „Единственият въпрос към него е: Къде са 27 стотинки? Когато бях премиер казваха, че като падне падне цената с левче. Истината е, че от вторник цената на горивата няма да падне с 27 стотинки. Нито тогава падна с левче. Това е темата преди изборите“, заяви той.

Кирил Петков даде да се разбере, че Асен Василев не бил разбран правилно и във вторник „Лукойл“ няма да платят за 540 млн. „Вместо да говорим защо тротоарите не са добри и защо детските градини не са построени, трябва да говорим за 73 стотинки. Всички сме обединени по темата, че „Лукойл“ трябва да плаща данъците си в пълен размер“, замаза отговорът Петков.

„ГЕРБ и ДПС трябва да научат, че когато кажем не, това означава не. Можем да работим за важни неща заедно, но когато кажем, че няма да участваме в предизборния цирк, няма как да ни накарат, няма значение кой ще ми се обади – Борисов, Пеевски”, добави още той.

 „Ние вярваме на Денков, на финансите, на регионалното развитие и на спорта, че нещата се движат в правилната посока“, коментира той критиките на лидера на ГЕРБ по повод на отделни министри.

„Има само един начин да има промени в правителството - ГЕРБ да кажат: Искаме да си направим правителство с „Възраждане“, БСП и ДПС, и сменяме формата. Ние на нищо няма да се съгласим, в което не вярваме. Ако имаме критики до ротацията, която е март, за някой министър, можем да го повдигнем“.

Съпредседателят на ПП-ДБ отново заяви с пълна увереност, че Васил Терзиев щял да стане кмет. На 85 други места имало шанс да има „реален кмет" 

Той заяви, че няма да се съобразят с условието, поставено от Бойко Борисов, че ако на балотажите ПП-ДБ не подкрепят ГЕРБ, след изборите да си търсят друга подкрепа за кабинета.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети