Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков водач на „Продължаваме промяната“ в Пловдив, Асен Василев – в Хасково

Политика

Кирил Петков водач на „Продължаваме промяната“ в Пловдив, Асен Василев – в Хасково

Кирил Петков водач на Продължаваме промяната в Пловдив, Асен Василев – в Хасково - Tribune.bg
Снимка:

Петков беше залят с кофа вода, хвърлена от близка тераса, оказа се неволно

Кирил Петков ще води листата на формацията си „Продължаваме промяната“ (ПП) в Пловдив. Негов подгласник ще бъде ученият проф. Христо Даскалов.

Асен Василев ще е водач на листата в родното си Хасково, пише бТВ. 

„За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми „Не е важно от къде си, а откъде си родом“, а аз съм родом от Пловдив“, обясни Петков. И подчерта, че Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението ми.

„До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 публикации в научни издания. Той е роден в Първомай, с което отговаря на един от основните критерии за кандидатите за депутати - да са родени в региона, който ще представляват парламента“, заяви Кирил Петков. Засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за областта.

Петков разкри и какво ще е договора за почтеност, който ще подписват всички кандидати за депутати на формацията.

„Критерий номер 1 е да подпишат договор, с който махат банковата тайна пред всички български институции – НАП, ДАНС, който им поиска. И всички трябва да си декларират имуществото точно както аз си го декларирах, когато станах министър. Много е интересно как хора, които имат какво да крият... Друго е да кажат: „Да, да, ние сме почтени“, друго си е да си сложиш подписа“, каза той.

Петков заяви, че ще подпише споразумение, което се надява да прерасне в управляваща коалиция.

„Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме!", увери съпредседателят на ПП.

По думите му формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи.

Още в началото на разговора му с пловдивчани Петков и събеседниците му бяха залети с кофа вода, хвърлена от близка тераса. Бившият министър обаче реагира с чувство за хумор и обясни, че ще му върви по вода на изборите. Жената, която изсипа кофата, пък се оправда, че го е направила неволно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати