Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Време е ГЕРБ да кажат – отиват при ДПС, правим избори или подкрепят втория мандат

Политика

Кирил Петков: Време е ГЕРБ да кажат – отиват при ДПС, правим избори или подкрепят втория мандат

Кирил Петков: Време е ГЕРБ да кажат – отиват при ДПС, правим избори или подкрепят втория мандат - Tribune.bg
Снимка:

Той нарече Асен Василев – талант, а Николай Денков - един от най-добрите български учени в света

Кирил Петков обясни в кулоарите на НС, че пред ГЕРБ стоят три избора за правителство. „Ако махнем театъра, който е в момента, ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има три варианта - правят правителство на малцинството, на личностите, на експертите, програмно, отиват при ДПС и искат подкрепата на хора като Делян Пеевски. Избор две - казват не можем да направим правителство, мисля, че трябва да отиваме на избори. Губил време и европейски пари. Третият избор е много прост - подкрепят правителство с втория мандат. Ние бяхме абсолютно прозрачни от самото начало. Време е да кажат кой от тези три реални избора могат да направят“, призова съпредседателят на ПП.

Петков коментира, че това, което са показали в момента е състав, който смятат, че може да изпълни програмата, която са задали. „Казахме ясно, че сме готови да ни контролират през парламента, през комисии. Казахме, че можем да сложим къс срок, казахме 18 месеца, за да може да влезем в Шенген, Еврозоната, да си попълним нещата, които се изискват по ПВУ“, уточни той.

Петков каза, че са готови да говорят по програмата. Според него от ГЕРБ трябва да отговорят дали искат подкрепата на ДПС или са готови да хвърлят държавата в избори.

„Искат ли подкрепата на ДПС - първи въпрос и втори – готови ли са да хвърлят държавата в нови избори, или могат да изберат нещо, което е толкова очевадно“, отговори Кирил Петков на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че правителство с втория мандат няма да бъде подкрепено, а ПП-ДБ имат последен шанс.

„Аз направих крачка назад, за да покажа колко е сложна обстановката. Асен остава като предложение за финансов министър, нали искаме 3% дефицит. Миналата година беше 2.9%, а предишната – 3 на сто. Историята може да се повтори, ако този талант бъде вкаран в тази програма“, подчерта той.

Петков допълни: „Мандатът е при Борисов. Той може да търси подкрепа при ДПС, може да каже трябва да се ходи на избори или може да подкрепи един от най-добрите български учени в света, който да поведе България напред“, каза още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети