Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков за фалшифицираните документи: Кьорфишек на ДАНС, ченгеджийски номер

Политика

Кирил Петков за фалшифицираните документи: Кьорфишек на ДАНС, ченгеджийски номер

Кирил Петков за фалшифицираните документи: Кьорфишек на ДАНС, ченгеджийски номер - Tribune.bg

Съпредседателят на ПП Кирил Петков определи твърденията, че е станал министър на икономиката с фалшифицирани документи, които са подготвени от Лена Бориславова като кьорфишек на ДАНС. Вчера разследващият сайт „Биволъ“ публикува статия, в която се твърди, че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи, представени на Агенцията по вписванията.

Биволъ: Кирил Петков е влязъл във властта с фалшиви документи и измама

Пред БНР Кирил Петков обяви, че новината се завъртяла в „несериозни медии“ и че се използва с чисто предизборна компроматна цел. Обясни, че това бил „поредният ченгеджийски номер“. Петков посочи, че е бил част от сдружение „Да запазим Корал“, но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, „поредният фишек от ДАНС“ идва три години по-късно.

Сдружение Да запазим Корал: Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицираха подписите ни

„Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и иската ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва“, добави Кирил Петков.

Според лидера на ПП „ДАНС има над 2000 служители и могат да бъдат впрегнати всеки ден да измислят по нещо като компромат“. Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ отрече „волно или неволно“ да е покровителствал контрабанден канал в митниците. „За мен, Асен Василев, акад. Николай Денков гарантирам с главата си, че не са откраднали една стотинка от тази държава“, заяви Петков.

По думите му за всеки реален скандал се правят опити за паралелни, измислени скандали, като целта е да се каже, че „всички са маскари“.

Във връзка с Бойко Рашков, Кирил Петков посочи, че според него той е бил един от борците срещу корупцията. Също така заяви, че Бойко Рашков ще бъде в листите за изборите. Петков предупреди политическите си опоненти, че не може да лъжат постоянно, защото в приказката „Лъжливото овчарче“ на третия път никой не вярва.

„Нашата общност, нейната заедност ни прави силни, не е функция на позиции и постове, а на кауза. Научаваме си уроците и разбираме, че само заедно можем. Ставаме незаобиколим фактор“, категоричен е Петков и отчита като грешка, че преговорите за ротацията не са били публични.

За разликата от 7% с ГЕРБ при социологическите проучвания, той обясни, че това са „периферии, които се чудят дали да гласуват или не“. „Ние ще направим за наши избиратели, почувствани обидени от сглобката, да ги активираме, това са тези 7 – 8%“, надява се той. И обеща, че ПП-ДБ няма да позволят да се разцепи демократичната общност, която има 700 000 души.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети