Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков ще говори с министъра на отбраната и „с един от неговите контраадмирали“ за Русия

Политика

Петков ще говори с министъра на отбраната и „с един от неговите контраадмирали“ за Русия

Петков ще говори с министъра на отбраната и с един от неговите контраадмирали за Русия - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът обяви, че по-късно вечерта ще има среща по темата - вероятно с единствения ни контраадмирал Кирил Михайлов

България ще бъде стабилен партньор на НАТО и ЕС, но основният фокус на страната ни ще бъде насочен към деескалация на напрежението и дипломатическо решение на конфликта между Русия и НАТО. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание във връзка с испанските кораби, които ще бъдат разположени в Черно море и предложението на страната да ни изпрати изтребители.

„Днес по-късно вечерта ще имам среща с министъра на отбраната и с един от неговите контраадмирали, с които ще обсъдим какво точно се случва в цялостната позиция", съобщи министър-председателят. По всяка вероятност той визира единственият контраадмирал в българската армия - командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Това, което беше важно да се каже днес, е че имаме ясна позиция по темата и тя е - ние сме конструктивни членове на НАТО и на Европейския съюз, ще бъдем много стабилен партньор, но едновременно с това деескалацията е нашият основен фокус и дипломатическото решение на този проблем“, категоричен бе той.

По думите му към момента не се налага свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

„Имам контакт с министъра на външните работи, с министъра на отбраната и с нашите служби. Следим много внимателно ситуацията, но не мисля, че е необходимо нещо повече от това в този момент“, посочи премиерът.

Преди това Кирил Петков коментира искането на Русия НАТО да напусне България и Румъния пред Народното събрание.  


Топ новини

виж още