Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков за КТБ: 4 млрд. фалираха… „Euronews“ го спасиха с превода

Политика

Кирил Петков за КТБ: 4 млрд. фалираха… „Euronews“ го спасиха с превода

Кирил Петков за КТБ: 4 млрд. фалираха… Euronews го спасиха с превода - Tribune.bg

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков даде интервю за „Euronews“ Великобритания. Вместо да използва преводач, бившият премиер по традиция реши да демонстрира немайчиния си английски език, което постави в затруднено положение българската редакция „Евронюз България“, но и позволи поизглаждането на мисълта на единия от лидерите на „Промяната“.

„Надзор на ЕЦП – много важен. Както знаете в България не много години отдавна, ние имахме фалита на КТБ, в който 4 млрд. бяха банкрутирани. Нямаше да стане, ако имахме надзор на ЕЦБ“, обяви Кирил Петков.

Невъзможният за пускане буквален превод при оригиналното излъчване беше заменен с най-близкия в смислово отношение.

„... имахме банков фалит, КТБ, при който 4 млрд. души фалираха“.

Това е оригиналната версия и на българския сайт на медията, който остана актуален за известно време и в архива на Google.

По-късно абсурдът в твърденията на лидера биват забелязани и следват нови редакции в писмените източници – на сайта и в субтитрите на видеото, качено към новината.

 

Според официалната световна статистика, населението на планетата е малко над 8 млрд. души. Изявлението на Петков за 4-те милиарда обаче не изненада никого, защото той и в миналото е заявявал: „8,5 милиарда са си поставили по една ваксина. Всички развити страни, над 70% имат ваксинация, а ние оставаме зад Руанда и Пакистан“.

Дори и намерението на Петков да е било да говори за 4 млн. засегнати от фалита на КТБ, статистиката пак не отговаря на действителността.

Вариант е наистина лидерът на „Промяната“ да е искал, но да не е можал, да каже за дупката в портфейла на КТБ, която е в размер на 4,2 млрд. лв., според последната статистика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети