Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков за Зеленски: Щастлив съм да го видя отново. Визитата показва, че може да се разчита на нас

Политика

Кирил Петков за Зеленски: Щастлив съм да го видя отново. Визитата показва, че може да се разчита на нас

Кирил Петков за Зеленски: Щастлив съм да го видя отново. Визитата показва, че може да се разчита на нас - Tribune.bg
Снимка:

"Ние се познаваме от нашата среща в Киев и съм щастлив да го видя отново. Мисля, че имаме много добри отношения и се надявам ползотворно да работим за благото на Европа и мира в Украйна".

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"Това показва колко е важна България за Европейския съюз и НАТО и как Украйна ни вижда като един стабилен партньор и разчита на нашата подкрепа. Президентът Зеленски е световен лидер и това, че е избрал днес да бъде в София, показва отново, че България с новото правителство, както и по време на нашето правителство, показва, че може да бъде стабилен партньор, че може да се разчита на нас. Едновременно с това уважението от президента показва, че сме значим фактор в Европа", каза още той.

"Това, което се вижда ясно е, че има мнозинство по тази тема. България показа и заяви днес, че мнозинството от народни представители застава твърдо зад стабилната европейска позиция на България, ясната подкрепа за Украйна и може да сме горди, че не сме в периферията, нестабилния партньор, троянския кон. Напротив - ние сме значим, важен партньор, на когото Украйна разчита", каза Петков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети