Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков заминава на официално посещение в Сърбия

Политика

Кирил Петков заминава на официално посещение в Сърбия

Кирил Петков заминава на официално посещение в Сърбия - Tribune.bg
Снимка:

Предвидени са срещи с премиера Бърнабич и президента Вучич

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Република Сърбия утре, 8 февруари, по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич, съобщиха от правителствената пресслужба. В рамките на визитата Петков ще проведе среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се предвижда пленарно заседание на двете официални делегации. Петков и Бърнабич ще дадат изявления за медиите в сградата на Двореца на Сърбия в Белград около 15,30 ч местно време.

В Белград българския премиер ще бъде приет от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също така с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич. Във фокуса на разговорите ще са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на посещението министър Николов ще проведе среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати