Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирилов пред Йоурова: Подавам оставка, ако не падне мониторингът до края на мандата на тази ЕК

Политика

Кирилов пред Йоурова: Подавам оставка, ако не падне мониторингът до края на мандата на тази ЕК

Кирилов пред Йоурова: Подавам оставка, ако не падне мониторингът до края на мандата на тази ЕК - Tribune.bg
Снимка:

Еврокомисарят е посочила, че има напредък в реформите

Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че ще подаде оставка, ако до края на мандата на тази Европейска комисия европейското наблюдение над съдебната система не бъде свалено. Това Кирилов е заявил и на срещата си в Брюксел с еврокомисаря Вера Йоурова, съобщава БНР.

Кирилов уточни, че комисар Йоурова го е уверила, че съмненията ѝ относно прекратяване на евронаблюдението не били заради липсата на реформи, а заради малкото оставащо време до 31-ви октомври, когато изтича мандатът на комисията „Юнкер“.

Постъпката на Кирилов е изключително доблестна  особено на фона на бивши правосъдни министри като Христо Иванов, който при всяка възможност унижава българската правосъдна система.

По-рано днес стана ясно, че датата за избор на нов главен прокурор е 24 октомври. Изтеглянето на датата, според Данаил Кирилов, ще даде както повече време за приемственост между Сотир Цацаров и неговия наследник:

„Подпомага се възможността да има плавна приемственост, т.е. приемане и предаване на работата между отстъпващия и новоизбрания главен прокурор, включително и се гарантират всички процесуални сценарии след избора на Пленума на ВВС. Тоест, има достатъчно време и за последващи действия от страна на президента“, коментира той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети