Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Киселова: Имам чувството, че се готвим за президентски, а не за парламентарни избори

Политика

Киселова: Имам чувството, че се готвим за президентски, а не за парламентарни избори

Киселова: Имам чувството, че се готвим за президентски, а не за парламентарни избори - Tribune.bg
Снимка:

„Имам чувството, че се готвим за президентски, а не за парламентарни избори.“ Това каза пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

На първата консултация при държавния глава вчера министър Костадин Ангелов според Киселова е бил като „отличник“, а здравните експерти говорели „общи приказки, които по принцип знаем“.

„Президентът не може „да отмени“ изборите. Той има право да определи измежду няколко дати“, поясни доц. Киселова.

Киселова обърна внимание върху липсващата информация как ще се приложат противоепидемичните мерки в етапите от изборния процес след насрочването на изборите. Тя посочи събирането на подписи за регистрация на партии, коалиции, проявите от предизборната кампания, как ще са оборудвани членовете на секционните комисии, как ще се организира гласуването в лечебните заведения и как ще гласуват карантинираните и др.

Юристът очерта два варианта – първи, при който провеждаме изборите за Народно събрание, запазвайки сегашната заболеваемост, „нещо като плато“, и втори – с по-висока заболеваемост.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Татулова А може ли доц. Наталия да се опита да поразмишлява какво би станало, ако първо бяха президентските, а после парламентарните избори? Разбирам, че е трудно, понеже университетските ни преподаватели го карат на наброски от години и не напускат зоната си на комфорт, но все пак!
06.01.2021 12:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети