Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Класика от Бойко Борисов: Било, каквото било! Вече ще бъде, както беше!

Политика

Класика от Бойко Борисов: Било, каквото било! Вече ще бъде, както беше!

Класика от Бойко Борисов: Било, каквото било! Вече ще бъде, както беше! - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“

Лидерът на ГЕРБ разкритикува приетите такси върху преноса на руски газ: „Гласували сме да се вдигне цената за „Газпром“, а не да се караме със съседите“, заяви той в Русе и настоя решението да бъде поправено. 

„Между първо и второ четене си пробутаха един текст, който ни скарва с всички съседи. Изяснявам - не сме се съгласявали добросъседството с Турция, Унгария, Словакия, Австрия да го разваляме. Защото от две от тях зависим пряко за Шенген“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Делян Добрев каза, че сме го проспали. Прав е, трябва да се поправим“, коментира той скандалното решение, прокарано от Асен Василев, да се наложи допълнителна такса върху транзитния природен газ за Сърбия и Унгария.

„Идвам в Русе със смесени чувства. Имам основание за това“, подчерта Борисов. И добави: „Три години спахте. Осигурих ви парите, а нямате път. Кой ви е виновен? Чакайте, ами Еконта, нали осигури летище, полет до Скопие. Това забравихте ли го, русенци? И накрая - 4 часа път. Ни летище, ни мост, ни път. Къде ви е понтона? Три години го правиха, няма го,“ заяви още лидерът на партията.

Борисов заяви, че ПП-ДБ трябва да имат малко срам, защото нищо не са изградили за тези години „Нула направено - нито мост, нито магистрала, нито ферибот“.

„Тука знайни и незнайни олигарси да ми дават оценка... Било, каквото било. Вече ще бъде, както беше“, заяви той.

„Кандидатите на ПП имаха министър на транспорта. Къде ви е транспортът, освен километричните опашки ОТ тирове. На електронните технологии - къде са ви? И на съобщенията, при които Български пощи си заминаха при това управление“, отбеляза емоционално Борисов. Той подчерта, че България е била най-голям износител на ток и на оръжие по времето на госпожа Нинова.

„Те имаха всички възможности, нас ни нямаше, ние бяхме в арестите. Никой не им пречеше. Резултатите са нула“. „Зад себе си имам цяла армия. Те са работили със сърце и душа за хората си, градовете си, държавата си“, увери той за екипа на ГЕРБ.

„Ако хаоса с електронните рецепти го беше направила Десислава Атанасова, още тази вечер нямаше да е министър. А днес един заместник министър техен обяснява, че нямало нужда да прави разяснителна кампания. Искам да го извикате и да го питате с Ангелов, щом няма на народа да разяснява, да разясни на вас. В Министерството на здравеопазването ГЕРБ няма и зам.-министър дори. И шефът на НЗОК е излъчен от тях“, обясни лидерът на партията.

Борисов не пропусна и темата с „Лукойл“ :

„Факт е обаче, че по 1 лв. от нашите джобове отива в Руската федерация. Над 6 млрд. лв. от българския джоб са отишли при тях. Това са цифрите, вие можете да ги намерите в НСИ. Интервюта може да дава всеки, но те ще бъдат по веднъж, защото ще бъдат опровергани. Дерогация има и бензинът и нафтата минаха 3 лв., така че и със, и без дерогация, вашият 1 лв. се взема“, настоя Борисов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова беше категорична, че политиката на финансовия министър Асен Василев вкарва държавата във финансова спирала.

„С г-н Борисов си говорим, че всичко може да стане, ако имаме адекватен финансов ресурс в държавата и адекватен финансов министър, който да го изпълнява. Само към септември и това трябва да го знае цялата зала - 780 млн. е дефицитът за тази година. По финансовата рамка на г-н Асен Василев се очаква да бъде над 15 млрд. дълг. Когато преди 2 г. говорехме, че това са аматьори и не си давахме сметка, че ще трябва да управляваме с тях, предупреждавахме, че дългът ще нараства. Очаква се да е 60 млрд. през 2025 г. Това означава, че не се знае кога ще бъда завършена Хемус, че пътя Русе-Търново не се знае как ще бъда плащан, не се знае какви ще са възможностите за социални, за здравни услуги, теми, които касаят всяко населено място. За съжаление, това е истината. Ние години наред печелим с нея, защото никога не сме лъгали нашите членове и симпатизанти“, каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

ГЕРБ ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на Лукойл,  съобщи още председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.  „Считаме, че трябва да въведем най-либералния режим за съхранение на горива и държавата да си назначи особен представител", каза още Атанасова. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети