Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кмет отказа по-висока заплата в полза на по-младите

Политика

Кмет отказа по-висока заплата в полза на по-младите

Кмет отказа по-висока заплата в полза на по-младите - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Враца Калин Каменов отказа увеличение на заплатата с 10%, това се случи въпреки настояване и от страна на управляващите и опозицията в Общинския съвет. Дебатите се разгоряха по време на редовното заседание за март, които се проведоха вчера, съобщава БНР.

Предложението за ръст в кметската заплата направи д-р Иво Ралчовски, председател на най-голямата група от сенатори в местния парламент. Съветниците от ГЕРБ, от чието име се изказа уважаваният офталмолог, настояха за 10-процентов ръст на месечното трудово възнаграждение на кмета, което се равнява на 240 лева.

Каменов благодари за предложението, но се отказа от около 3 000 лева, колкото се измерва увеличението за 1 година:

„Предпочитам тези средства да отидат за по-млади колеги от общинската администрация“, каза Каменов.

Последва ново предложение, този път направено от опозиционния лидер Борислав Банчев.

„Подкрепям да се увеличи заплатата на кмета. Все пак кадърните хора работят в тази държава за пари, а и той неправи немалко за Враца“, каза преди гласуването лидерът на ДПС.

Наложи се Каменов повторно да си прави отвод, но въпреки това направените предложения бяха гласувани. При отчитането на резултатите се видя, че съветниците от опозицията– общо 14 на брой, гласуваха за увеличението на кметската заплата, но мнозинството от присъстващите общо 33-има сенатори се съобрази с мнението на градоначалника и отхвърли предложението.

С по 10-11% от 1 януари бяха повишени заплатите на кметовете на кметства и кметски наместници в 22-те села от община Враца. От тяхно име се изказа Кирил Илиев, който управлява втори мандат Бели извор:

„Няма да ви занимавам повече със заплатите ни. Щом останалите колеги са доволни, няма да преча“, обеща Илиев, но за да напомни за характера си иронично благодари на „партията, правителството и Народното събрание за увеличението от 100 лева“, каза селският управник.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

БЪЛГАРИН ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ЕТО ТАКА ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАТ НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ!БРАВО НА ТОЯ КМЕТ!
27.03.2019 16:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати