Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Благоевград не иска да слуша COVID комисията за затварянето на града

Политика

Кметът на Благоевград не иска да слуша COVID комисията за затварянето на града

Кметът на Благоевград не иска да слуша COVID комисията за затварянето на града - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на община Благоевград Румен Томов не е съгласен с предложенията на COVID комисията към Общинския съвет за своеобразно затваряне на града във връзка с разпространението на коронавируса, съобщи БНР.

Благоевград да се затвори за три седмици, считано от понеделник, 23 ноември, като останат да работят само най-важните учреждения и обекти - общински и държавни институции, аптеки, хранителни магазини, банки, е едно от трите решения, които вчера взе специално създадената в помощ на борбата с COVID-19 комисия в Общинския съвет. Предложенията ще бъдат изпратени до Общинския оперативен щаб.

Крайната мярка е предложена заради тревожния ръст на заболелите от коронавирус, които имат нужда от болнично лечение, липсата на свободни легла в лечебните заведения и нарастване на смъртните случаи.

"Досега общинският съвет трябваше да бъде активно ползван в борбата с коронавирусната инфекция. В управлението на този процес в Благоевград няма координация между звена, които могат да свършат много", каза зам.- председателят на комисията д-р Владимир Пандев, който е против триседмичния локдаун.

"Безсмислени мерки. Мерки, които още толкова ще затруднят цялата дейност на държавата. И излишна паника", каза той.

"От МВР се изказаха, че не е необходим вечерен час, защото градът и без друго е пуст. Хората от работа се прибират вкъщи", каза кметът на областния център Румен Томов.

Според него пикът на заразата в общината е отминал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Отговорност,кмете,отговорност! Кметът,като не иска да слуша,утре да не иска помощ и съпричастност от народа и правителството,а директно да напусне поста си!Благоевград е около 50 хиляден град,а има повече случаи от доста по-големи градове!Това ,ако не е причина за по-специални мерки,кое е?Да очакваме повече заразени от София ли?Дървените глави не са за политиката,а за кръчмата!
19.11.2020 17:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати