Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Елин Пелин се прибира с кола от Гърция, прекъснал отпуска си още снощи

Политика

Кметът на Елин Пелин се прибира с кола от Гърция, прекъснал отпуска си още снощи

Кметът на Елин Пелин се прибира с кола от Гърция, прекъснал отпуска си още снощи - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е разбрал за взрива в склада за пиротехника още снощи към 18,30 часа, когато е станал инцидента. Веднага е прекъснал отпуската си, която прекарва в Гърция, и тръгнал към България, обяви „24 часа“.

„Аз пътувам и съм в България. 12 часа съм на телефона, шофирал съм през цялото време. За секунда не съм спрял да вдигам телефона. Адекватно координирам действията. Каква е евтината сензация в това, че някой човек има годишна отпуска, но си я прекратил веднага при първата минута, в която е разбрал за случващото се?“, попита Симеонов.

„Просто съм много далеч, даже трябваше със самолет да се прибирам, но не може да се вземат билето по-рано. Извикал съм кола и съм тръгнал веднага. Ама веднага. Това няма кой да го направи по-бързо“, обясни Симеонов.

Че той не е в България, а на почивка в Гърция, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който го призова „да си пие узото“ по време на изказване на терен.

„Няма нито да го обидя, нито да му върна на хвърлената ръкавица, няма причина да го правя. Включително и сега министърът е на място и нямам никаква причина да кажа лошо за него“, коментира Симеонов.

„Цялото нещо е за това, че повдигнах въпроса, че този есемес BG-ALERT даде обратен ефект. Аз не го казах с лошо, а за да се координираме по-правилно. 20 часа телефонът не съм си го гасил, постоянно е бил на ухото ми и съм говорил с всички - и с министъра на регионалното развитие, и с колегите на МВР, на пожарната, всички“, коментира кметът и добави, че вече е зареждал телефона си пет пъти.

Чувал се е с депутати и с регионалната министърка Виолета Коритарова, за да я помоли да помогне с координацията и да дойдат военни на място.

Според него, благодарение на това са дошли воннослужещи от три поделения и са обезопасили пожара в близкия склад на хранителната верига „Фантастико“.

Симеонов не разбрал кой е дал командата за известието въпреки разговорите си с институциите.

Според него двете известия от BG-ALERT са създали масова паника, понеже хората задавали въпроси какво да правят и къде да се евакуират, но представителите на институциите на първа линия не знаели какво да им отговорят, защото не е била създадена такава организация, понеже не са решавали да бъде пусната системата за известяване.

„Обадил съм се на шефа на МВР, на шефа на пожарната, на зам.-шефа на областната дирекция - никой не знае кой е пуснал алармата. Това е една предпоставка да се предизвика хаос“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Елин Пелин
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети