Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Перник: Нинова се самозабрави. Нападките на БСП ТВ към Радев не са случайни

Политика

Кметът на Перник: Нинова се самозабрави. Нападките на БСП ТВ към Радев не са случайни

Снимка:

„Последните месеци чуваме само това, което мисли лидерът на нашата партия. Политиката на омраза и на отрицание се свежда до демонтирането на ГЕРБ. Водещи са омразата и отрицанието. Никой не припознава БСП като естествен партньор на изборите. Надявам се лидерът ни и ръководството да осъзнаят каква отговорност носят.“ Това заяви пред „ТВ Европа“ кметът на Перник и член на Националния съвет на БСП Станислав Владимиров.

„На БСП ѝ трябваше нова енергия и импулс, за да управлява България. Промяната в устава на партията е вредна не само за формацията, а и за цялата страна. Последните действия на Корнелия Нинова показаха, че тя няма да спазва не само законите на БСП, а и на България. Решенията, които се взимат на подпис от хора, които не познават партията, се крият зад пандемията“, допълни той.

„Аз, както и много мои колеги се двоумяха, дали този начин на избиране на председател на партията е добър. През последните месеци се оправдаха очакванията на песимистите за приключване на БСП. Богатството в партията беше да успеем да изразим различни мнения. Всичко това дава възможност на задкулисни фактори да влияят на процесите. Георги Гергов беше удобното плашило и се вадеше в удобни моменти от БСП“, коментира кметът на Перник.

Той попита защо Гергов е бил изключен от партията точно преди изборите. „Едно от обясненията са лошите отношения между БСП и президента Румен Радев, които дълго време бяха под повърхността. Корнелия Нинова развяваше държавния глава като знаме на БСП.

Да, той беше издигнат от партията, но трябва да е президент на всички българи. Корнелия Нинова се самозабрави“, коментира още Владимиров.

Според него Нинова е усетила поредицата от гафове.

„Обидите на Стоил Рошкев срещу Румен Радев не са негова самоинициатива. БСП, в изборна година, още не е казала Румен Радев успешен президент ли е. Нека ръководството да каже, а не да объркваме редовите социалисти и независимите, които гласували за президента“, каза още Владимиров.

„Трудно ми е да кажа коя е водещата идея на Корнелия Нинова. Чат-пат размахваме документа „Визия за България“. В него има и добри неща, но не могат да покажат бъдещето на България. Доскоро БСП имаше потенциала от хора, които можеха да предлагат нещо ново за страната. Сега „Визия за България“ щял да се преправя, да се допълва…“, допълни той.

По думите му е имало саморазправа с редица знакови фигури като Сергей Станишев и Михаил Миков. „В момента БСП няма говорители, а само обърква избирателите. През последните години левицата стана „удобният втори“ след ГЕРБ“, коментира той.

„Боли ме, когато виждам как партията ми е в ступор. Много удобно ковид кризата направи така, че нямаме партийни събрания, а партията се капсулира. БСП трябва да излъчва модерност и различното в момента“, каза още Владимиров.  


Коментари (2)

Ле-ле, ...можело да объркат "редовите" социалисти, дали мандатът на Радев е "успешен"? Горките социалисти, ще ме трогнат! Тази партия отдавна е един зверилник, където тепърва има да се самоизяждат! Дано не набутат собствените си проблеми, и на държавата!
21.01.2021 00:55 / Отговор
И този ли стана защитник на Борат?!
21.01.2021 10:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още