Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Пловдив: Оптимист съм, че след третите избори ще има правителство

Политика

Кметът на Пловдив: Оптимист съм, че след третите избори ще има правителство

Кметът на Пловдив: Оптимист съм, че след третите избори ще има правителство - Tribune.bg
Снимка:

На днешните политици им липсва патриотизъм и единение, каза Здравко Димитров

„6 септември е знаков ден за България. Нашите предци са показали какво означава „патриотизъм“ и бавно и методично са работили България да бъде съединена. Друг е въпросът дали днешните управници сме същите като нашите предци, но това са въпроси, на които ще отговори историята, поколенията след нас“,  каза кметът на Пловдив Здравко Димитров пред бТВ.

По думите му на днешните политици им липсва патриотизъм и единение, подобно на нашите предци, които са работили България да бъде единна, по-силна, да бъде съединена.

„Оптимист съм, че здравият разум ще надделее и най-после, при трети опит ще бъде съставено правителство, коментира още Димитров.

„Хората от година на година стават все по-будни. Но се усеща една апатия. Не може да има през два месеца да има избори. Това омръзва“, добави той.

„От Народно събрание до Народно събрание нивото пада. Мъчно ми е да го кажа, но е така. Срам ме е понякога. Трябва да знаят народните избраници, че те са там, за да представят България и своя суверен, както и да мислят за доброто на България“, каза градоначалникът.

Кметът на Пловдив коментира и борбата с пандемията от COVID-19. „Тежко е, но ние сме корав народ и ще се справим. Накрая ще излезем победители“, каза Димитров.

Той допълни, че докато е лежал в болница с коронавирус, е преосмислил живота си.

„Тежко е, не го пожелавам на никого“, каза още той.

„Към нови мерки винаги подхождам с разбиране, защото отсреща има хора, които хранят семействата си. Трябва да намерим начин. Ние отнехме живота на децата и учениците си, растат без социален живот, това не е нормално“, каза Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети