Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Пловдив: Уважавам Борисов, той направи много за България

Политика

Кметът на Пловдив: Уважавам Борисов, той направи много за България

Кметът на Пловдив: Уважавам Борисов, той направи много за България - Tribune.bg
Снимка:

Ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот, каза Здравко Димитров

Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ вчера. Той обаче остава кмет на Пловдив, защото по думите му, има много проекти, които трябва да се довършат.

„Аз не бях поканен на сбирката. За мен това бе като гръм от ясно небе. Пловдив има важни проекти, които трябва да се реализират, и ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот“, заяви Здравко Димитров пред bTV.

Това изказване идва на фона на призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“. Димитров отхвърли обвиненията на Борисов. Той бе подкрепен от четирима свои заместници.

Той не търси конфронтация с ГЕРБ, но не е бил канен на предизборните кампании на партията.

Кметът на Пловдив обясни, че групата в общинския съвет е избрана изцяло от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и много балансиране да работи.

„Няма един човек, който да съм посочил аз, а в общинския съвет се взимат важните за града решения“, подчерта Димитров.

Той добави, че от самото начало, откакто е станал кмет, има опит да се спъва работата на общинския съвет, на администрацията по проекти, които са явно добри за Пловдив.

„Никога не съм влизал в конфронтация и никога не съм влизал в задкулисие“, увери кметът на Пловдив.

Относно строежа на стадионите той заяви, че парите не стигат.

„За стадион „Ботев“ няма достатъчно пари. Бяха отпуснати 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. От държавата бяха отпуснати 25 милиона за стадион „Ботев“ и 12 милиона за стадион „Локомотив“. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсихме още начини за финансиране“, посочи градоначалникът.

„Ако от държавата не се намери финансов ресурс, община Пловдив не разполага с толкова средства. Капиталовата програма е около 30-40 милиона на година, но вътре влизат пътища, ремонти на детски градини, на ясли и т.н. Винаги съм го казвал, до министерствата съм писал писма“, обясни Димитров.

По думите му някой насочва емоциите на феновете на футболните отбори за случващото се към него.

„Но на срещи с мен те разбират каква е ситуацията“, посочи кметът на Пловдив.

„Стадионите ще бъдат завършени така или иначе, щом са започнати, те трябва да бъдат завършени“, смята той.

По думите му в рамките на неговия мандат ще е готова една от трибуните на стадион „Локомотив“. Стадион „Ботев“ може би ще бъде готов за мачовете на „А“ група.

Димитров не каза дали ще се кандидатира отново за кмет на Пловдив

„Това не е тема на деня. Нека да мине малко време, защото всичко за мен дойде като гръм от ясно небе“, коментира той, като уточни, че не се чувства виновен.

Димитров отбеляза, че все още не е уведомил Бойко Борисов за решението си да остане на поста – кмет на Пловдив.

Той отбеляза, че лоша дума за Борисов няма да каже.

„Да, уважавам го. Той е лидерът на ГЕРБ, той направи много за България, не само за ГЕРБ“, категоричен беше Здравко Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети