Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Пловдив Здравко Димитров с отчет от болницата

Политика

Кметът на Пловдив Здравко Димитров с отчет от болницата

Снимка:

За година подкрепата на правителството за града е над 130 млн. лева

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се отчете за първата си година от болницата, тъй като здравословното му състояние не позволява да направи публичен отчет, съобщи пресцентърът на общината. Здравко Димитров е в по-добро състояние и е помолил да разпространят отчета му.

Кметът на града под тепетата изтъква, че по-доброто качество на живот и чудесните възможности за работа са съпътствани от проблемите като трафик, презастрояване, замърсяване на въздуха, недостиг на детски градини и ясли.

„Изготвихме сериозна инфраструктурна програма с проекти за над 500 млн. лева“, хвали се градоначалникът и посочва основните й приоритети - завършването на вътрешния ринг и подобряването на връзките между кварталите, рестарта на проекта за подлеза „Модър“-„Царевец“, предстоящия старт на пробива под Централна жп гара, на стойност 80 млн. лева. За Димитров са важни още запазването на пътна връзка „Бетонен мост“, както и разширяването на Околовръстното шосе на Пловдив.

„Сега продължава работата по връзката от Асеновградско шосе към магистрала „Тракия“, за което правителството отпусна 42 млн. лева“, напомня градоначалникът.

Под негово ръководство са продължили да се изграждат още две детски градини, едно училище, транспортна инфраструктура и ще бъдат санирани пет блока.

„След 10-годишна сага успяхме да задвижим реставрацията на Небет тепе и получихме финансиране от 8 млн.лв. Подписахме договор с Министерството на регионалното развитие и за благоустройството за реализацията на зона „Гладно поле“ в размер на 12 млн. лева. Много усилия ни отне наваксването на сроковете за изпълнение на най-мащабния проект в града – Водния цикъл за 120 млн. лева, който се реализира по ОП „Околна среда“. Започна подмяната на ВиК мрежата в район “Северен” и напредъкът на проекта е близо 35%, което ни дава увереност, че ще го приключим в срока му до края на 2021. Предстои да стартира изграждането на нова пречиствателна станция, за която в момента вървят последни съгласувателни процедури с институциите“, се казва още в отчета на пловдивския кмет. Подкрепата на правителството за града през тази година е в размер на над 130 млн. лева.

„В това число е включена инвестиция от 17 млн. лева за най-важното: здравето на децата. Най-сетне Пловдив ще има своя модерна детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“. 37 млн. лева бяха отпуснати и за стадионите на „Локомотив“ и „Христо Ботев“, уточнява Здравко Димитров. Той набляга и на факта, че

Пловдив е център на най-голямата индустриална зона в България. „За първи път в рамките на града имаме инвестиция, сертифицирана с клас „А“, която ще открие 200 нови работни места във високотехнологичен завод за медицинско оборудване. В съответствие със Закона за насърчаване на инвестициите бяха отпуснати 1 млн. лева за подобряване на инфраструктурата и облагородяване на зоната“, коментира градоначалникът и уверява съгражданите си, че администрацията на града има ясен план как да продължи развитието на Пловдив.

„Бих искал да благодаря на всички служители на Община Пловдив, на районните кметове и техните администрации за усилията, които всички ние заедно полагаме за доброто на града", завършва отчета си Здравко Димитров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още